сряда, 31 януари 2018 г.

Борусия (Дортмунд) накара Арсенал да постави нов рекорд, за да подпише с Обамеянг

Пиер-Емерик Обамеянг (28) е новият трансферен рекорд на Арсенал, след като подписа дългогодишен договор с лондонския клуб, който се разбра с досегашния му отбор Борусия (Дортмунд).

Втората покупка на "топчиите" през януарския трансферен прозорец е един от най-високо ценените нападатели в света. Габонецът вкара 98 гола в 144 мача в Бундеслигата за дортмундци, а цялостната му сметка приключи при 141 гола в 213 мача във всички надпревари за "жълто-черните" за които дебютира на 10 август 2013 г. Най-големият му успех с клуба от Дортмунд е спечелването на Купата на Германия през миналия сезон, след победа с 2:1 над Айнтрахт (Франкфурт), като той вкара от дузпа.

Коефициентът на полезно действие на голаджията е 96 минути за попадение или асистенция.
Оба е капитан на националния отбор на Габон и голмайстор №1 в историята на родината си, както и първият габонец и играч от Бундеслигата избран за Футболист №1 на Африка, през 2015 г. Той ще играе с бившия си съотборник в Борусия Хенрик Мхитарян, който само преди дни също стана "топчия" в размяна с Манчестър Юнайтед.

Двата клуба се споразумяха за сделка на стойност от 63 750 000 евро, което е нов рекорд за лондончани, а годишната му заплата в английската столица ще е 10 000 000 евро. Арсенал за втори път през сезона пазарува в Дортмунд, след като привлече шефа на скаутското звено Свен Мислинтат, за който се смята, че е изиграл основна роля върху трансфера за голмайстора на Бундеслигата за 2016/2017 г.

"Освен неприятните случки от последните седмици, трябва да припомня, че историята на Пиер-Емерик Обамеянг в Дортмунд продължи над четири и половина сезона и беше много успешна. Той даде на Борусия много добри неща, постигна много голове за клуба и участва в спечелването на Купата през 2017 година. Пожелаваме на Обамеянг всичко най-добро в Арсенал", заяви спортният директор на немците Цорк.    
Обамеянг с наградата за голмайстор на Бундеслигата за 2016/17, по ирония на съдбата - топ

Няма коментари:

Публикуване на коментар