сряда, 31 януари 2018 г.

Талант на Барселона предпочете да се развива в Борусия (Дортмунд)

На Вестфален се грижат за бъдещето! Петгодишен договор с Борусия (Дортмунд) подписа един от най-добрите продукти на школата на Барселона Ла Масия - 17-годишният Серджо Гомес!

Дортмундци платиха за този младеж 3 000 000 евро, но специалисти казват, че тези пари са нищо спрямо таланта и перспективите, които има хлапето. На Световното първенство до 17 години Гомес е избран за втори най-добър футболист. Разпознаваем е по отличния дрибъл, бързина, но и добрата реализация. Най-добре се справя по лявото крило...

"Той несъмнено е един от най-добрите играчи на своето поколение в целия свят. Търсеха го редица клубове от Европа, а той реши за Борусия. Това за нас е голяма чест", каза Михаел Цорк, спортен директор на клуба.

Гомес като един от най-добрите ученици в Ла Масия през последните няколко години е имал предложение за професионален договор, значително подобрен, но той е преценил, че повече и по-бързо ще напредне в Дортмунд, където със сигурност по-рано може да получи шанс в първия отбор...

Цорк подчерта, че най-новата придобивка ще тренира с мъжкия отбор, но до лятото ще играе за селекцията на Борусия До 19, докато трае приспособяването към новата държава и клуб.

Няма коментари:

Публикуване на коментар