сряда, 28 февруари 2018 г.

Така се бори за своите интереси: Привържениците в Дортмунд не искат да гледат Бундеслига в понеделник


Привържениците в Дортмунд още веднъж потвърдиха, че са най-добре организираните, не само в Германия, а най-вероятно и в цяла Европа!

Заради това, че техният отбор трябваше да играе шампионатен мач срещу Аугсбург в понеделник, привържениците изразиха протеста си като не дойдоха на стадиона!

Известният "Вестфален" не беше празен, на двубоя дойдоха 54 300 зрители, но това означава, че една трета от стадиона на който могат да влязат 81 000 души е останала празна.

Привържениците на Борусия са недоволни, че Бундеслигата въведе понеделник като нов термин за шампионатни мачове.

Играенето в понеделник се противи на футболната традиция в Германия, но и навлиза много по-дълбоко.

Мачовете в понеделник, ако не са за евротурнири или редки извънредни кръгове, са заради изпълнението на договора за ТВ излъчванията и нарушават трудовите навици на немците, а срещу това трудно се успява.

Един от лидерите на запалянковска група в Дортмунд Андреас Асман каза, че това е само един от ходовете на които са готови.

- Всички добре знаят колко обичаме клуба и че сме били до играчите и в най-тежките моменти когато в този сезон не вървеше. На среща с управителите на клуба им казахме, че нищо от това не е направено срещу тях, а не искаме мачовете да се играят в понеделник, защото досега не е имало такъв случай. Дуелът срещу Аугсбург е само началото на това което подготвяме. Ние ще се върнем на трибуните когато нашият любим клуб играе в нормални термини, но ако отново се случи да е понеделник, отново 15 000, които имаме предплатени билети ще останем в своите домове - заяви лидерът на агитката на Борусия (Дортмунд).

Асман разкри, че това решение е взето заради някои клубове, които нямат толкова голяма печалба от продадени билети, така че искат колкото може повече пари заради ТВ права.

- Имах среща с няколко лидери на клубове в Германия и повечето от тях казаха, че е пълен провал, че мачове се играят в работен ден. Повечето хора през уикенда използват възможността да бъдат на стадиона и да помогнат на своя клуб. Как хората във ФС на Германия мислят, че запалянковците, които са работили цял ден имат сила да дойдат на мач, особено след като трябва да стават рано, за да отидат на другия ден отново на работа. Това са неща за които никой не е питал привържениците, а взето решение да се играе в понеделник. Разбирам отделни клубове, които нямат големи приходи, а това им е възможност да заработят, за да имат от какво да преживяват в следващите години - твърди Асман.

Бундеслигата беше принудена да въведе понеделник като термин за шампионатни мачове заради участието на немските клубове в Лига Европа, която се провежда в четвъртък.

Няма коментари:

Публикуване на коментар