сряда, 28 февруари 2018 г.

Шалке е феномен... В губенето на талант без пари


Клубът от Гелзенкирхен остана без трансферни суми за цял отбор плюс резервите...

Мина малко повече от месец от момента когато Леон Горецка реши да подпише предварителен договор с Байерн, което привържениците на Шалке погледнаха като предателски ход. Много чувствителните поддръжници на клуба от Гелзенкирхен не се бяха оправили от новата голяма загуба, а вече ще трябва да приемат реалността каквато е - Шалке през лятото ще остане без още един от своите бисери - Макс Мейер!

Както съобщава Билд под етикета Ексклузивно - Мейер е отказал да подпише нов многогодишен договор с Шалке на стойност 5 700 000 евро на сезон и така алармира клубовете из Европа. От Байерн и Барселона, до Тотнъм, Арсенал и Ливърпул!

Въпреки че е бил един от основните играчи в отбора на Доменик Тедеско през този сезон, Мейер е избрал да обърне нова страница в кариерата, което в очите на немското общество е видяно като отмъщение заради това, че клубът след първоначални разговори през май миналата година го оставил настрана, за да опита да си осигури подписа на Леон Горецка. А Горецка вече договори преминаване в Байерн, управата на Шалке почти истерично тръгнала да преговаря с Мейер. Един от най-добрите млади халфове в Германия избрал друг път.

"Агентите на Макс Мейер са получили предложение за нов договор още на 12 януари и срокът за отговор е бил до 15 февруари. В последния ден на този срок те ни оповестиха чрез имейл, че Мейер няма да приеме новият договор заради споменато ограничение", обяви генералният директор на Шалке Кристиян Хайдел, който през януари говори, че Мейер сигурно ще остане на Фелтинс Арена и след 31 август.

Решението на Мейер да не продължи договора с родния си клуб, в който е почти десет години, идва като още един жесток шамар за Шалке, който полека израства в световен феномен. Само през лятото Шалке ще остане без двама от най-добрите си играчи и гарантирани поне 100 000 000 евро! Не трябва да се забравя, че през юни 2016 Тотнъм предложи за Мейер първо 30 000 000, а до края на трансферния прозорец и над 44 000 000 евро. През миналото лято Тотнъм прати чек за 20 000 000 евро, което Шалке отново лесно отказа. Всичко с надеждата, че Мейер все пак ще подпише нов договор и така допълнително ще увеличи своята стойност.

Горецка и Мейер са само предвождащи списъка с играчи, които са напуснали Шалке без обезщетение! През миналото лято същото направи Сеад Колашинац, а с него си отидоха още и Денис Аого, Ерик Максим Чупо Мотинг, Акуто Учида и Клас Ян Хунтелаар! Година преди това Шалке остана без Роман Нойщетер и Жоел Матип, а в по-ранни сезони по същия път минаха и Кевин Принс Боатенг, Кевин Курани, Кристиян Фукс, Фелипе Сантана, Тимо Хилдебранд, Кристоф Метцелдер... А не трябва да се забравя, че Шалке за много малки суми остана без играчи като Иван Ракитич (Севиля - 2 500 000 евро), Месут Йозил (Вердер - 5 000 000 евро), Бенедикт Хьоведес (наем в Ювентус - 3 500 000 евро), Кирякос Пападопулос (Байер Леверкузен - 6 500 000 евро).... Макар че трябва да сме искрени и да допълним, че Ракитич и Йозил във времето на напускането не са били и близо до играчите, които са днес, но все пак минаваха за много талантливи момчета.

В последното десетилетие от клуба са отишли повече от цял един отбор играчи, заради което опитахме да съставим цял титулярен състав, заедно с играчи на пейката. Как ви се струва?

Отбор без обезщетение: Хилдебранд - Учида, Нойщетер, Матип, Колашинац - Сам, Мейер, Горецка, Боатенг, Чупо Мотинг - Хунтелаар
На пейката: Тимон Веленройтер, Фукс, Аого, Сантана, Барнета, Курани

Няма коментари:

Публикуване на коментар