понеделник, 26 март 2018 г.

"Неаполския крал" - голямото сърце на Дрис Мертенс


Футболистът на Наполи Дрис Мертенс определено е най-човечният в Серия А.

Една от звездите на неаполитанците не е спечелил сърцата на привържениците с головете, които постига за отбора си, а с делата си извън терена.

Италианските медии неотдавна са разкрили тайна, която е крил две години. Белгиецът използва свободното си време, за да помага на бедните.

Медиите разбрали, че през декември след един мач се обадил на приятели и ги помолил да се присъединят в една акция.

"Ужасно студено е тази вечер, отиваме да купим напитки и да ги раздадем на бездомните", казал им Мертенс.

Белгиецът сложил очила и качулка, за да не го разпознаят хората и тръгнал в акция. Така е провел доста нощи.

На Мертенс не са нужни признания на медиите за делата, които върши. Труди се да върши всичко тайно, защото намеренията му са максимално искрени. Само иска да подари усмивка на съгражданите, които нямат неговия късмет.

За съжаление, малко са спортистите в света, които печелят добре като Мертенс, а са готови да разхубавят деня на хората, които нямат възможности.

"Никога няма да забравя как ме приеха хората тук когато бях никой и нищо и как всички твърдяха да се чувствам като у дома си. Аз само им връщам за това", заяви скромният 30-годишен белгиец.

"Не исках това да се разкрива, но поне се надявам че сега ще бъда пример и други спортисти да направят същото. Няма нищо по-хубаво от това да предизвикаш усмивка на лицето на хората. Нямам деца, така че не провеждам толкова време вкъщи, може би затова имам специална връзка с бедните в Неапол. Познавам всеки ъгъл на града", заяви Мертенс.

Италианците са разкрили, че Мертенс събира дрехи за сиромашните, редовно посещава болни деца в болниците, спасил е един приют за кучета, праща лекарства на деца във Венецуела, помага на бедните в Гвинея...

За разлика от повечето богати звезди, Мертенс живее нормален живот, останал е същото момче каквото е бил и докато е отраствал скромно в белгийския град Льовен. Не е чудно че привържениците го наричат "неаполския крал", защото Мертенс заради своите дела наистина е крал!

Няма коментари:

Публикуване на коментар