сряда, 16 май 2018 г.

Задържане за 30 дни за скандалния рефер Обрадович в Сърбия


Върховният съд в Нови Сад отреди днес по предложение на прокуратурата задържане за 30 дни на футболния съдия Сърджан Обрадович заподозрян, че на футболния мач в Суботица между домакина Спартак и нишкия Раднички е фаворизирал домакинския отбор.

Говорителят на съда Ивана Карапанджич прецизира за ТАНЮГ, че съдията по предходния процес е взел решение с което на Обрадович е отредил задържане заради опасността от възможно въздействие върху свидетели.

Срещу него е започнато разследване заради съмнение, че е извършено престъпно деяние злоупотреба със служебно положение.

Обрадович е обвинен, че на футболния мач в Суботица, между Спартак и нишкия Раднички е фаворизирал домакинския състав и така го поставил в по-благоприятно положение в сравнение с противника в директния дуел за излизане в Европа.

Обрадович в споменатия мач отсъди, по оценката на спортните медии, "скандална" дузпа за Спартак и направил още една от низ грешки, между които и най-известната от 153-ото дерби когато призна гол на Цървена звезда, след като Джон Руис асистира "зад аута" за гола.

Затова реагира и първият човек във Футболния съюз на Сърбия (ФСС) Славиша Кокеза и изпрати искане до Съдийската комисия арбитърът Обрадович да се накаже драстично и да се премахне от листата на съдиите.

Междувременно реагира и УЕФА. От футболната централа на Стария континент оповестиха, че няма съмнителни суми заложени на мача в Суботица между Спартак и Раднички.

Няма коментари:

Публикуване на коментар