петък, 18 май 2018 г.

Платини: Нагласихме групите на СП във Франция


Мишел Платини, легенда на френския футбол и бивш президент на УЕФА, призна пред медии, че Световното първенство във Франция през 1998 година е било нагласено, така че домакинът и Бразилия да не могат да се срещнат преди финала.

Платини е обяснил и по какъв начин е направено това. Разбира се, всичко е зависило от резултатите в групите, но и те се подредили и Франция и Бразилия играли чак на финала.

"Докато правехме календара на турнира си послужихме с малко лукавство. Ако завършим първи в групата, а същото направи и Бразилия, не бихме могли да се срещнем преди финала. Не сме работили упорито шест години, за да пропуснем да направим малка маневра. Когато сте домакин, тогава можете да направите нещо такова. Дали мислите, че това не са правили и останалите? Франция против Бразилия на финала, това беше мечта за всички", заяви Платини.

На жребия бразилците бяха изтеглени в Група А, докато Франция беше в Група С. Двата състава завършиха като първи в групите и се срещнаха чак на финала, който завърши в полза на Франция с резултат 3:0.

Няма коментари:

Публикуване на коментар