четвъртък, 28 юни 2018 г.

Миланският кораб потъва, капитанът го напуска пръв...


Преговорите между Манчестър Юнайтед и Тотнъм около трансфера на Тоби Алдервайрелд на "Олд Трафорд" отидоха в задънена улица, така че не е изненада че "Червените дяволи" се обърнали към друго решение и то защитник с биография. Става дума за капитана на Милан и националния отбор на Италия Леонардо Бонучи (31), който сега е главен кандидат да стане лидер на отбраната на Моуриньо, след изхвърлянето на "росонерите" от Европа.

Имиджът на Бонучи се влоши след играта за слабия Милан и италианския национален отбор, който не се класира на Световното първенство, но се предполага, че под ръководството на Специалния силният бранител може да се рехабилитира в Манчестър през следващия сезон. Португалецът всъщност много иска Бонучи, когото Юнайтед желаеше и преди два сезона когато играеше в Ювентус, а услугите му търсеха и Манчестър Сити и Челси.

Местният Манчестър Ивнинг Поуст публикува преди месец, че "Червените дяволи" са започнали преговори с Тотнъм около закупуването на Тоби Алдервайрелд, но предложението от 20 000 000 паунда е далеч от това което търсят "шпорите", така че трансфера изглежда няма да го бъде. В Лондон вярват, че белгиецът по качество е в ранга на Върджил Ван Дайк и искат 55 000 000, въпреки че от Манчестър им казаха, че това е твърде много и нямат намерение да платят толкова.

Договорът на Бонучи с Милан изтича през юни 2022, а през миналото лято беше купен от Ювентус за 40 000 000 евро. Капитанът на "адзурите" е готов да напусне родината и миланския кораб, който потъва под ударите на вълните на УЕФА, така че не бива да е изненада ако накрая заиграе на Острова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар