понеделник, 16 юли 2018 г.

Незапомнени сцени в Загреб, 550 000 души пеят със своите шампиони


Върху целия самолет, който ги превози от Москва до Загреб, пишеше "Браво, Ватрени". Достатъчен показател какво направиха хърватите на Мондиала. Въпреки че не го спечелиха, заслужиха уважението на футболните любители по цял свят и поклон от своя народ.


Десетки хиляди хървати дочакаха футболистите, които в Русия стигнаха до сребърните медали. По груби оценки, около 60 000 души от всички краища на държавата са се събрали само на централния площад в Загреб Бан Йелачич, а още около 150 000 в съседните улици. Избраниците на Златко Далич пристигнаха в открит автобус, за да могат всички хора да ги поздравят. По пътя, от летище Плесно, през улици и площади, смята се че футболистите са били посрещнати от близо 300 000 човека. По оценки на полицията от летището до площада са ги дочакали 550 000 души.


Веселието на "квадратните" предвожда капитанът Лука Модрич, който в един момент запали факла, а в песните се изявиха Домагой Вида, Шиме Врсалко, Анте Ребич...


Към Ребич имаше предложение за брак от една симпатична привърженичка, която държеше плакат "Ребич, ожени ме". Вида и Врсалко опънаха шал с надпис JEBOTE KOLKO NAS IMA, а треньорът Далич държеше Вида за ластика на анцуга, за да не падне от автобуса.


Как изглежда празненството на хърватите вижте във видеозаписите. Еуфорията на Хърватия продължава с концерт, а на сцената са всички герои от Русия, включително хората от щаба.

Няма коментари:

Публикуване на коментар