четвъртък, 30 август 2018 г.

Савич: Победиха сръбският инат и храброст


Звезда с реми в гостуването на Залцбург (2:2) изписа една от светлите страници в клубната история, а честта да предвожда отбора с капитанската лента в най-големия успех от слизането от световния трон имаше Вуядин Савич.

Командирът на "червено-бялата" отбрана в бурята на емоциите направи резюме на подвига постигнат в Австрия.

- Много съм щастлив, както и целокупното звездашко общество. Невъзможно е да се опише с думи това чувство. Осъществихме голям успех. В предходната година се класирахме в Лига Европа, тази в Шампионската лига.. Никой не очакваше това, но успяхме. Благодаря на привържениците, дойдоха в голям брой и с цялото си сърце ни подкрепиха. Играхме в атмосфера като на домашен терен - каза Савич.

Защитникът на Звезда охарактеризира и неспортсменското влизане на Понграчич в 61-ата минута, когато Милан Павков остана с разбита глава, като един от преломните моменти на пътя до ремито с цената на елитна компания.

- Влязохме боязливо в дуела, фокусирахме се над отбраната въпреки че това не беше плана при подготовката на мача. Последва наказание в 44-ата минута, а и втори гол само няколко минути след продължаването на играта. Обаче, мачът се реши от сръбския инат и храброст. Щом показахме малко повече смелост стигнахме до изравняването.

Въпреки големия успех и празника в който участваха няколко хиляди звездаши, Савич не иска да се успиват.

- Отпразнуването беше феноменално, от еуфория не помня и с кой съм се радвал. Все пак, няма много време за празнуване, в неделя ни очаква мач против Войводина. Може би звучи неискрено да говоря сега за това, но наистина, не смеем да загърбваме задълженията в първенството - завърши Савич. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар