неделя, 30 септември 2018 г.

Покажете ни по-добро хлапе от това - гол и 5 асистенции за 124 минути!


Чудесният Джейдън Санчо (18) блести по терените на Бундеслигата

Мнозина бяха изненадани от решението на Джейдън Санчо (18) през миналото лято да напусне Манчестър Сити и да си потърси късмета в Борусия от Дортмунд. Мнозина, които не знаят как английският футбол функционира и "поглъща" своите най-талантливи деца.

Както се развива в момента, това ще е ходът на кариерата. Знаеше юношеският шампион на света с Гордия Албион, че няма да получи възможност при Пеп Гуардиола и няма да му се изплати да му трошат краката футболисти от развойните отбори на Суонси, Евертън, Дерби...

Затова е решил да последва пътя на някои по-големи съотборници и да се пробва в лига, която желае да даде шанс на най-талантливите млади играчи в света. Бундеслигата е известна като първенство в което младите имат възможности и англичанинът обилно ги използва. Санчо все още не се е преборил за ролята на титуляр при новия треньор на Борусия Люсиен Фавре, но във всеки кръг успява да привлече вниманието с фантастични ходове и бързина.

И вчера англичанинът беше един от героите за обрата в Леверкузен - 4:2 (0:2) - който даде на "жълто-черните" възможността да пробият начело на Бундеслигата пред Байерн. Два пъти асистира за голове, първо на Ройс за 2:2, след това и на Пако Алкасер за 4:2 и то за само 22 минути проведени на терена.


Показа в почти всеки мач от първенството, който изигра този сезон, че е играч за обрати, наистина, всеки път влизаше като резерва. Само в две от общо шест участия в Бундеслигата не е успял да запише гол или асистенция, така че много импозантно изглежда фактът, че за 124 минути на терена Джейдън Санчо е постигнал едно попадение и е записал пет асистенции.

Ще му даде ли Люсиен Фавре най-сетне шанс да е титуляр след още една експлозия в Леверкузен вчера, ще видим. Изглежда, че Санчо е зрял за първия отбор, макар че и конкуренцията е пъклена, а Борусия на турбо скорост е много хубава за гледане.


Няма коментари:

Публикуване на коментар