сряда, 31 октомври 2018 г.

Цървена звезда с победна крачка и срещу Бачка


Футболистите на Цървена звезда продължиха да нижат успехи на домашната сцена! В 14 кръг на Супер лигата победиха Бачка с 3:1 (2:0) на стадион "Райко Митич", а след три дни ги чака гостуване на Пролетер.

Звезда записа 13-и триумф и с едно реми с 40 точки суверенно владее домашното първенство, с девет стъпки пред първия преследвач, Раднички от Ниш. Червено-белите след Мачва прескочиха и второто от общо три препятствия между двата дуела с Ливърпул в Шампионската лига.

Треньорът Владан Милойевич отново можеше да разчита на възстановения Родич, който зае своето място по левия бек, а от дясната страна действа Гобелйич, със стандартния защитен тандем. Йованчич и Чаушич бяха в маневра, пред тях Сърнич, също така възстановеният Марин и Симич, а най-изнесен беше Павков.

Точно силният нападател беше задължен за най-добрата увертюра... Изминаха едва 26 секунди и Павков разтресе мрежата на гостите с прецизен удар от над 20 метра в долния ляв ъгъл, за ранна преднина и най-бързия гол през този сезон в Супер лигата, съответно негов пети в местния шампионат.

Беше ясно, че футболистите на Звезда се питат за почти всичко на Маракана и с песните от трибуните бързо стигнаха до нов гол. Хубава атака и центриране от лявото крило бяха коронясани от Гобелйич с чудесен удар от воле за 2:0 още в 15-ата минута.

Авторът на втория гол беше разположен за пробиви по дясната страна, по която действаше и Сърнич, топки подаваше разиграният Марин и червено-белите абсолютно контролираха случващото се на терена. Бачка заплаши на два пъти чрез Мичич, но беше достатъчно веднъж Борян да се намеси добре.

Можеше преднината да бъде и по-убедителна до оттеглянето на почивка, след като Гобелйич намери идеално Павков чийто опит с глава от непосредствена близост беше спасен от вратаря Зогович.

Шампионът на Сърбия продължи да диктува темпото и във второто полувреме, а в нова идеална позиция отново се озова Павков. Този път отлично центрира Симич от лявото крило, докато авторът на първия гол от границата на малкото наказателно поле прати топката над гредата.

Възпитаниците на Милойевич заплашиха и от статични положения, Дегенек беше най-висок в скока на първа греда, но и Зогович беше на място да опази мрежата на гостите в 52-ата минута. Все пак, безпомощен беше след изтичане на час игра. Всичко направи отлично Велько Симич, пресече подаване, тръгна към средата, продължи по дясната страна откъдето стреля и топката по пътя към мрежата закачи Живкович достатъчно за 3:0.

Успяха гостите да отвърнат на удара недълго след това и да намалят изоставането. Направиха бърза контраатака след грешка и резервата на Бачка Радинович от около 20 метра отправи неспасяем удар. Новите играчи в домашния лагер бяха Стойилкович и Йовелйич вместо Павков и Симич, а Бачка в последните 13 минути игра с десетима, след като Живкович получи директен червен картон заради нарушение над Сърнич като последен играч в отбраната.

Отлично пробва Марин от пряк свободния удар и топката завърши с много малко над гредата, закачайки външната част на мрежата, а накрая остана 3:1, защото и атрактивен удар на Йовелйич след подаване от Йованчич отиде малко над гредата.

Цървена звезда - Бачка 3:1 (2:0)

1:0 Павков (1 мин)
2:0 Гобелйич (15)
3:0 Симич (62)
3:1 Радинович (64)

Цървена звезда: Борян, Гобелйич, Савич, Дегенек, Родич, Чаушич, Йованчич, Сърнич (79 - Йевтович), Марин, Симич (72 - Йовелйич), Павков (60 мин - Стойилкович)

Бачка: Зогович, Йованович, Илич, Живкович, Младенович, Грабеж, М. Пантич, Гаврич (74 - Арсич), Койич (57 мин - Радинович), Мичич, Чекович (63 - Макарич)

Стадион: Райко Митич
Зрители: 6128
Съдия: Александър Живкович
Жълти картони: Койич (Б)
Червен картон: Живкович (77)

Няма коментари:

Публикуване на коментар