неделя, 28 октомври 2018 г.

Милойевич: Най-добрите във всеки мач


Треньорът на футболистите на Цървена звезда Владан Милойевич заяви, че в мача срещу Мачва (неделя, 17:30), в рамките на 13-ия кръг на Супер лигата на Сърбия, ги чака едно от най-тежките гостувания в първия дял на сезона.

- Играем с отбор, който ни измъчи миналия сезон, както в Супер лигата, така и при елиминирането в Купата на Сърбия. За Мачва имам само думи на похвала, освен Матич останаха почти същите играчи, притежава спой от младост и опит, и показа продължителност чрез работата на треньора Драган Аничич, което е интересно за сръбския футбол. Доста дава в Супер лигата и очаквам изключително борбена и тежка среща за която ще се подготвим по възможно най-добрия начин, защото ни чака едно от най-тежките гостувания до края на първия дял на първенството - заяви Милойевич.

Предстоящият противник на Звезда неотдавна промени треньора.

- Сигурно идването на Дарко Тешович ще донесе качество, беше с мен в Паниониос и мисля че Мачва направи правилния избор. Футболно се познаваме отлично, а още по-добре извън терена, защото той ми е кум. Драго ми е, че влезе в кервана на Супер лигата, това и абсолютно заслужава. Отборът от Шабац избра фантастичен треньор, който е победител, от едва няколко дни е там, но ще сме готови за всичко.

Милойевич и за мача в Шабац, който е днес от 17:30, няма да може да разчита на всички оръжия.

- В петък прегледи минаха Бранко Йовичич и Ричмънд Боачи, а ще видим каква е ситуацията с Марко Марин. Трябва да сме доста внимателни що се отнася до травми от такава природа. Нито един треньор не обича играчите му дълго да са извън строя, но вече се опарихме веднъж или два пъти. Може би ще се случи някои играчи да бъдат готови донякъде, но ще ги запазим, за да сме абсолютно сигурни, че са се оправили. Имаме гъста програма, играем на всеки три дни, чакат ни и пътувания, но ще изберем възможно най-добрият състав за този мач.

Гостуването на Мачва идва за Звезда след мача в Шампионската лига, също гостуване - в Ливърпул на "Анфийлд".

- Трябва много бързо да преминем от единия на другия път. Трябва да сме предпазливи и внимателни, по-различна е и атмосферата, и начина на игра, но чрез говорене непрекъснато работим над това момчетата да бъдат ментално подготвени. Отново подчертавам, за нас първенството наистина е приоритет номер едно и ако искаме да стигнем до целта, тогава трябва да мислим така.

Треньорът на шампиона на Сърбия не се интересува твърде много от точковата преднина. Червено-белите са на върха на класирането с 34 точки, седем повече от нишкия Раднички, съответно девет от Чукарички.

- Искрено, не говорим за това, не размишляваме по този начин, нито гледаме класирането. Просто, трябва да бъдем фокусирани над онова което желаем, а това е да бъдем най-добри във всеки мач. Точковата преднина абсолютно не ни касае. Това е 13 кръг, не знам и дали е третина от първенството, има още много мачове, точките се делят, а тогава плейоф... Доста отбори претендират за плейофа, голяма навалица е в горната част на класирането и това е добре - заключи Милойевич.

Няма коментари:

Публикуване на коментар