сряда, 28 ноември 2018 г.

Гьотце: Брюж ще направи всичко по силите си да спечели мача


Марио Гьотце очаква съперник настроен за атака и "труден мач". Люсиен Фавре също декларира уважението си към белгийския шампион: "Наскоро направиха равенство 1:1 и победа с 4:0 над Монако. Това казва всичко." Брюж се нуждае от резултат в Дортмунд в сряда (22:00), за да задържи надеждите си за 1/8-финалите живи.

"Брюж ще направи всичко по силите си да спечели мача", заяви Марио Гьотце, добавяйки: "Ще бъде труден мач." Люсиен Фавре декларира: "Трябва да направим много, много добро представяне. Помним гостуването." Борусия се мъчи в Белгия и постигна успех с 1:0 благодарение на гол на Кристиан Пулишич в последните мигове на двубоя.

Изминаха над два месеца от първата среща между двата отбора на 18 септември. "Първият двубой беше твърде рано в сезона. Не знаеш къде си на този етап. Оттогава се развихме много добре и спечелихме мачове", заяви Гьотце, като се обърна към резултатите оттогава (10 победи и 2 равенства от 13 мача). "Ние още имаме много работа за вършене, но правим прогрес", заяви треньорът за сегашното ниво на представяне, като предупреди: "Винаги искаме да отиваме в атака, но трябва да намерим точния баланс между защита и нападение."


Гьотце, който започна три от последните пет мача в ролята на "фалшива деветка", представлява важна свръзка между защитата и атаката. "Не съм типа играч, който чака дълги топки", заяви той. 26-годишният футболист покрива много терен и не изоставя защитните си задължения. "За мен е важно да играя моята роля и да осигуря добро представяне и победа. Ако се изморя след 60 минути и Пако влезе и вкара гол, това не е лошо..."

След пресконференцията изглежда, че тези роли ще останат същите. "Нуждае се от време преди да може да играе 90 минути. Отнема време", заяви Фавре за централния нападател, който не беше играл цял мач две години преди да се присъедини към Борусия - а сега не може да спре да бележи от пейката...

Няма коментари:

Публикуване на коментар