четвъртък, 29 ноември 2018 г.

Терзич: Имаме сериозен потенциал и бъдеще


След последното гостуване в рамките на Група С в Шампионската лига генералният директор на Цървена звезда Звездан Терзич изтъкна, че второто полувреме на мача с Наполи е оставило отлично впечатление в любителите на червено-белите и вярва в бъдещето на този отбор.

- Може би в началото не се справихме с толкова бърза и извънредна игра на Наполи, сякаш играчите не вярваха в себе си. Във второто полувреме се показахме в напълно различна светлина, особено в последния половин час. Вероятно смените и влизането на Йовелйич, Йованчич и Ебисилио допринесоха да придобием сигурност в средата на терена и съм уверен, че показахме, че Звезда има сериозен потенциал и бъдеще. Във второто полувреме още веднъж показахме, че можем да играем против най-добрите, а Марко Марин може да играе във всеки отбор в Европа. Остава съжаление, че не влязохме от началото с повече самоувереност, защото след почивката показахме, че знаем да играем - изтъкна Терзич.

Низът травми на практика прекрои отбора на червено-белите.

- Със сигурност кадровите проблеми значително повлияха на съотношението на силите. Йованчич и Ебисилио вчера направиха едва първи тренировки след контузии, а все пак допринесоха много със своето влизане. Това е още едно потвърждение, че сме постъпили правилно като доведохме толкова играчи, защото в противоположен случай нямаше да издържим на този ритъм. Събрахме се в началото на юни, 37 мача ще изиграем за полусезон, борейки се на три фронта.

Последният дуел в груповата фаза Звезда ще изиграе пред своя публика против ПСЖ.

- Цървена звезда е напълно различен отбор когато играем на нашия стадион и пред нашата публика. Имаме шаблон, който се оказа като добър против Ливърпул. Нужно е играчите да поемат отговорност. Феноменална подкрепа имахме и в Неапол, привържениците бяха чудесни, не са направили нито един проблем и през целия мач ни подкрепяха по впечатляващ начин - поръча Терзич.

Няма коментари:

Публикуване на коментар