четвъртък, 29 ноември 2018 г.

Пишчек задмина Ройтер по мачове в ШЛ за Борусия, падна и рекорда за сухи мрежи


Лукаш Пишчек излезе за 45-и път на терена в екипа на Борусия (Дортмунд) в Шампионската лига, което позволи на вицекапитана да запише рекорд в клубната история, който принадлежеше на друг бранител - Щефан Ройтер. Мачът срещу Брюж не беше приказка като от Хиляда и едно "подавания".

Елиминационна фаза: Борусия (Дортмунд) премина груповата фаза на Шампионската лига за девети път. От 2012 клубът е излизал от групата в пет от шест участия.

Стабилност: Борусия запази суха мрежа в четири от петте двубоя в групата, което означава, че "жълто-черните" подобриха предишния си рекорд от три мача без допуснат гол, постигнат през сезон 1997/98 и 2014/15.


Несъответствие: В домакинския мач срещу Брюж Борусия очевидно беше по-добрият отбор. Статистиците са преброили 12:5 удари към вратата, 74% притежание на топката и 93% точност на подаванията.

Четири цифри: Играчите на Борусия са направили точно 1001 подавания, но бяха далеч от приказка от "Хиляда и една (футболни) нощи", защото "Пасът убиец" липсваше.


Рекордьори: С 45 участия Лукаш Пишчек има най-много мачове в Шампионската лига от всички футболисти на Борусия в историята. Предишният рекордьор Щефан Ройтер изигра 44 мача в Шампионската лига от 1995 до 2003. Ройтер носи жълто-черната фланелка в общо 85 европейски двубоя, сравнено с 67-те на Пишчек на международната сцена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар