понеделник, 26 ноември 2018 г.

Спасението може би лежи в детето на Звезда - Йовелйич изненада за Наполи


Пълна е с такива и подобни примери историята на Цървена звезда. По-младите привърженици сигурно си спомнят как Деян Станкович като тийнейджър стъпи на голямата сцена и разгроми Кайзерслаутерн. През 1996 година бившият капитан на Звезда и националния отбор на Сърбия стана играч за големи дела.

Много лета по-рано Пижон Петрович на 17 години пристигна на Лютице Богдан с трамвая и после прокарваше топката между краката на играчите на Реал... Проблеми с контузиите на Милан Павков и Ричмънд Боачи биха могли да означават начало на международната кариера на супер талантливия нападател на червено-белите Деян Йовелйич.

Младият централен нападател тази есен блести във всички надпревари. Вкара три гола в Шампионската лига при младежите, по два пъти разтърси мрежите в Супер лигата и Купата на Сърбия... Заслужил е шанс да усети мириса на най-престижния клубен турнир в света.

Още не е взето окончателното решение на Маракана, но в случай че Милан Павков или Ричмънд Боачи не бъдат готови за боя на Сан Паоло тяхното място ще заеме Деян Йовелйич. Разбира се, треньорският щаб на Звезда, начело с Владан Милойевич, се надява, че ще може да разчита на поне единия от споменатите двама нападатели.

Все пак, нито Павков, нито Боачи в предходния период не са тренирали с пълен интензитет. А мачът против вицешампиона на Италия ще изисква само максимално подготвените.

Разбира се, Деян Йовелйич и в случай да бъде преместен в първия отбор ще чака шанс срещу Наполи от пейката, тъй като пред него са споменатите Павков и Боачи, но и Никола Стойилкович. Нападателят на Брага изигра последните два официални мача и постигна гол в сблъсъка с ТСЦ.

Да се питат привържениците Йовелйич сигурно би получил шанс от първата минута. За момъка на 19 години би било твърде голям залък да се сблъска с Кулибали и Албиол. Така казва здравата футболна логика...

Но логиката говореше и че Павков няма да се наиграе поред Върджил Ван Дайк, па Европа видя чудо. Може би е време за ново чудо под режисурата на най-младия нападател на Цървена звезда.

Няма коментари:

Публикуване на коментар