понеделник, 26 ноември 2018 г.

Цървена звезда е с положителен баланс срещу Наполи


На премиерата в груповата фаза на Шампионската лига против Наполи Цървена звезда в грохота на Маракана спечели точка, която ще остане записана в клубната история, а и втората среща с италианския представител би могла да донесе значителен принос за богатия червено-бял архив.

Сблъсъкът между шампиона на Сърбия и Наполи е четвърти в богатата история на двата клуба, а победителят би си осигурил европейска пролет кръг преди края на груповата фаза.

Първият мач през сезона между актуалните съперници завърши без голове, па Звезда започна турнира с една точка, оповестявайки, че ще бъде твърд орех за впечатляващите противници.

Междувременно и двата отбора изиграха по три мача на международната сцена, Наполи осъществи две равенства и победа, докато избраниците на Владан Милойевич поред триумфа над Ливърпул записаха и две поражения като гости.

Преди септемврийското реми, клубовете не се бяха срещали 52 години, а от двата сблъсъка през 1966 червено-белите излизат като победители.

По волята на жребия са се срещнали в първия кръг на Купа Митропа, а празника за сръбския представител е оповестила победата на Звезда с резултат 2:0 в първия дуел, пред домашна публика. Авторите на головете са Остойич и Вратнян.

Въпреки минималната победа (1:0) на Наполи в реванша, заради по-добрия общ резултат Цървена звезда се класира за втория кръг. Точно това стъпало се оказва непреодолимо за белградския клуб и за полуфиналите се класирал Тренчин.

Интересно, годините последвали след срещата за Купа Митропа са донесли успех на съперниците, па Наполи в следващите три сезона е завършвал в самия връх на Серия А, заемайки трето, четвърто и второ място. Цървена звезда е имала още по-големи успехи, като през следващия сезон печели престижната Купа Митропа, а след това и три поредни шампионски титли на Югославия.

Като се обобщи всичко, срещите с Наполи досега са се оказвали исторически, а традицията ще продължи и в случай, че белградчаните в сряда останат непобедени. Ремито би донесло първа точка за Звезда в гостуващ мач в елита, докато победа би представлявала още един исторически подвиг за помнене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар