вторник, 18 декември 2018 г.

Милойевич с втора поредна Златна топка


Втора година подред Владан Милойевич беше избран от Футболния съюз на Сърбия за най-добър треньор.

Стратегът на шампиона на Сърбия е първият футболен специалист, който два пъти подред спечели Златната топка за най-добър треньор, а по време на церемонията на връчването на ласкавото признание изтъкна значението което има за него.

- Благодаря на Футболния съюз на Сърбия, президента Славиша Кокеза, вицепрезидента и спортен директор Дарко Ковачевич за наградата, която означава много за мен. Зад нас е много добра година, а наградата идва като признание за целия отбор, защото футболът е колективен спорт. Златната топка е за всички мои сътрудници, на работа в клуба, както и за привържениците, които обичат Цървена звезда и й дават безрезервна подкрепа. Не гледам в миналото, но чрез видеото се сетих за най-хубавите моменти от тази година и наистина съм трогнат - изтъкна треньорът на червено-белите.

Милойевич специално изтъкна заслугите на играчите и се обърна към ефекта от успеха на Цървена звезда на международната сцена. Припомняме, 2018 година донесе първа пролет в Европа след 26 години, а след това и дълго очакваното класиране в груповата фаза на Шампионската лига.

- Смятам че с успехите по най-добър начин представихме не само Звезда, а и Сърбия. Очаквам в следващата година да бъдем още по-добри и да постигнем още по-големи успехи. Личната награда гледам като подтик в бъдещето да работя още по-усърдно и предано. Честитя на всички предстоящите празници и им пожелавам да ги проведете в мир със своите семейства. Нека Бог ви пази!

Също така, по подходящ начин ФСС си спомни за Горан Буньевчевич, бивш футболист на Цървена звезда и спортен директор на ФСС, който почина на 28 юни на 45 години.

Няма коментари:

Публикуване на коментар