вторник, 18 декември 2018 г.

Савич: Без конкуренция в Сърбия


С капитанската лента около ръката Вуядин Савич води съотборниците в последния мач за 2018 година. Чукарички беше победен с 2:1 в гостуване преди зимната пауза и отиването на заслужена почивка.

- Срещу Чукарички ми беше първи мач, който изиграх след срещата с Ливърпул. Имах проблем с контузия, който продължи няколко седмици. Драго ми е, че преди края на годината успях да изиграя още един мач в сезона. Съжалявам, че не успях да се възстановя за още някоя среща в Шампионската лига, но означава много за мен, че играх на Баново бърдо. Още веднъж доказахме, че сме без конкуренция в Сърбия и отиваме в отлично настроение на заслужена почивка. Тази 2018 година беше като от мечтите, всеки Делиjа трябва да бъде горд с това което постигнахме. Обещаваме още по-добри игри напролет. Не сме отпуснати, още нищо не е свършило, но сме доволни, че имаме голяма преднина в сравнение на най-близките конкуренти Раднички и Партизан - заяви Савич.

Дуелът на Баново бърдо първоначално беше планиран за събота, но лошото време и големите количества сняг отложиха мача, който след големи усилия да се почисти терена се изигра в неделя от 20:30.

- Когато чакате мач чието начало се премества от час на час със сигурност се създава нервност. Все пак, треньорът Владан Милойевич и неговия щаб направиха всичко да бъдем напълно отпуснати, психологически ни подготвиха за мача и когато и да беше назначен да се играе щяхме да играем и победим. Бяхме решителни в това да завършим с победа 2018 година.

И поред това което е направено теренът да бъде в оптимално състояние, беше много несгодно за игра.

- Със сигурност условията не бяха приятни, но ние сме професионалисти, свикнали сме на всички настилки. Сигурно мачът щеше да е още по-добър и по-качествен да се беше играл в други условия. Чак и на такъв терен изиграхме фантастично първо полувреме, над очакванията ако погледнем качеството на терена. Разбира се, че ми е жал, че не успях да постигна гол, имах две добри възможности, но има време и за това, за радост на всички наши привърженици.

Звезда започна полусезона в средата на юли и изигра невероятен брой мачове, колкото някои клубове записват за цял сезон.

- Имахме дълъг сезон, 37 мача са зад нас. Започнахме подготовки в юни, минаха шест месеца в пълен ритъм на игра сряда па неделя. Всичко това пребродихме, още веднъж доказахме, че можем. Свикнахме с европейски ритъм, защото вече втора година играем така. Натрупахме голям опит и това ще ни е много значимо в следващата година.

За край, високият бранител има послание за привържениците, които дадоха подкрепа през цялата година.

- Нашите привърженици могат да очакват още по-успешна 2019 година. Истинските звездаши с много оптимизъм трябва да влязат в Новата година. Нашите цели са познати, дубъл, а след това отново атака на Шампионската лига. Всички видяхме как изглежда Шампионската лига и колко са щастливи хората когато се състезаваме с най-добрите. Искаме винаги да даваме това на нашите запалянковци - подчерта Вуядин Савич.

Няма коментари:

Публикуване на коментар