неделя, 27 януари 2019 г.

Рекордни 48 точки след 19 мача!


През първото полувреме Хановер 96 имаше въздействие и повече удари от своя домакин (10-8). През втората част, обаче, беше почти еднопосочно движение и Борусия имаше повечето удари (10-2) и владение на топката (68 процента). Вторият, третия и четвъртия гол бяха отбелязани в рамките на седем минути.

Историческа плячка: Борусия (Дортмунд) спечели 15 от 19 мача в Бундеслигата - включително девет от последните 10 - и има най-големият точков актив (48) на този етап от сезона. Само два пъти в историята Борусия е вкарвала повече голове на този етап от сезона от сегашните 50 - през 2015/16 (52) и 1963/64 (54).


Крепост: Люсиен Фавре още няма домакинска загуба с Борусия. Има девет победи и равенство в Бундеслигата, заедно с три триумфа и равенство в Шампионската лига и Купата на Герамния.


Лично най-добро постижение: Никога преди в Борусия Марко Ройс не е вкарвал 12 гола в първите 19 мача от сезона, въпреки че го направи за тази от Мьонхенгладбах през 2011/12 (18 гола за целия сезон).


Бундеслига: Рафаел Герейро вече е вкарал четири пъти през този сезон в Шампионската лига, но неговият гол срещу Хановер беше пръв в Бундеслигата от 25 ноември 2017 (срещу Шалке). Неговият девети гол в Бундеслигата беше първия, който бележи с десния си крак.


Отборно усилие: Аксел Витсел е единственият футболист на Дортмунд, който бележи два пъти след зимната пауза. Той осигури победата с 1:0 в Лайпциг и сложи точката на успеха с 5:1 над Хановер. Петте гола срещу момчетата от Долна Саксония бяха отбелязани от петима различни играчи в състава.


Присъствие: Аксел Витсел има повече докосвания (93) от всеки друг играч на терена, спечели впечатляващите 65 процента от дуелите си и отбеляза за 5:1.

Доставчик: Джейдън Санчо подаде за два гола и сега има 12 асистенции през сезона. Откакто се води статистика от 1992, никой друг играч на Дортмунд не е правил повече асистенции в първите 19 мача на сезон от 18-годишния англичанин.


Най-важното отваряне: Борусия (Дортмунд) има почти безупречна успеваемост в мачовете в които първи бележи гол (П15 Р1 З0).


Нападателни защитници: Борусия има повече голове отбелязани от защитници от всеки друг отбор (пет). Ашраф Хакими отбеляза втория си, като преди това се разписа в победата със 7:0 над Нюрнберг.

Греда: Марко Ройс беше спрян от гредата повече от всеки друг играч в първенството (три пъти). Той уцели гредата и в равенството 0:0 в първия мач с Хановер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар