сряда, 22 май 2019 г.

Борусия (Дортмунд) подписа с Юлиан Брандт


Борусия (Дортмунд) привлече немския национал Юлиан Брандт от клуба от Бундеслигата Байер (Леверкузен) преди новия сезон. 23-годишният футболист подписа контракт до 30 юни 2024 с "жълто-черните".

"Въпреки че Юлиан Брандт вече играе в Бундеслигата от известно време и има много опит на национално и международно ниво, на 23 години той все още е млад играч с много потенциал за развитие. Той може да изпълнява множество атакуващи роли и ще подобри играта ни с неговата съзидателност", заяви спортният директор на Борусия (Дортмунд) Михаел Цорк за новото попълнение от Леверкузен.

Брандт, който е родом от Бремен, дебютира в Бундеслигата на 17 години и вече има 165 двубоя в немския елит, записвайки 34 гола и 41 асистенции. Той също така има 15 участия в Шампионската лига. През миналия сезон беше един от най-добрите играчи в немския професионален футбол по отношение на голове и асистенции комбинирано (девето място в Бундеслигата), както и по броя и скоростта на направените спринтове.

"Много съм мотивиран и оптимистичен!"

"Аз съм човек за когото инстинктът и доброто усещане е важно когато се стигне до решения", заяви Юлиан Брандт, добавяйки: "Когато става дума за Борусия (Дортмунд), имам много добро чувство. Искам да продължа личното си развитие, това е една от основните причини за моя трансфер. Борусия беше екстремно близо до спечелването на титлата през изминалия сезон. Така че има място за подобрение. Имам големи надежди с момчетата, много съм мотивиран и оптимистичен - не само що се отнася до моето развитие като индивидуалност, но и за развитието на целия отбор също."

Трансферът все още е във финални детайли, които трябва да бъдат изчистени между двата клуба.

Няма коментари:

Публикуване на коментар