вторник, 21 май 2019 г.

Нико Шулц е първото лятно попълнение на Борусия (Дортмунд)


Осемкратният шампион на Германия Борусия (Дортмунд) привлече защитника на Хофенхайм Нико Шулц преди началото на сезон 2019/20. 26-годишният футболист подписа договор с Борусия до 30 юни 2024 година.

"Нико Шулц е бранител, който направи забележителен напредък в представянето в последните години. Точно както и националният отбор на Германия, ние ще се възползваме значително от неговата физика, темпото и невероятната динамика. Играч като него с неговия борбен дух и желание да бъде успешен ще помогне на всеки отбор", заяви спортният директор на Борусия (Дортмунд) Михаел Цорк.

С максимална скорост от близо 35 км/ч роденият в Берлин играч отново беше сред най-бързите в Бундеслигата през изминалия сезон и участва в седем попадения (един гол, шест асистенции) през 2018/19. В един от предишните си клубове - Борусия (Мьонхенгладбах) е тренирал при настоящия старши треньор на дортмундци Люсиен Фавре.

Нико Шулц декларира: "Борусия (Дортмунд) е топ клуб чийто отбор играе футбол с марка, която пасва на моя стил. Вярвам, че ще мога да помогна на клуба по начина по който играя. Заедно можем да постигнем велики неща."

Всички страни в сделката се разбраха да не огласяват условията на договора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар