сряда, 22 май 2019 г.

Борусия (Дортмунд) привлече Торган Азар


Осемкратният немски шампион Борусия (Дортмунд) подписа с полузащитника Торган Азар от съименника си от Мьонхенгладбах преди началото на сезон 2019/20.

26-годишният белгиец подписа контракт с дортмундската Борусия до 30 юни 2024.

"Щастливи сме, че Торган реши с пълно убеждение да се присъедини към Борусия (Дортмунд). Той е опитен професионалист в Бундеслигата и белгийски национал, който ще ни помогне с неговото темпо и качеството му в завършването на атаките. Той с постоянство демонстрира своята класа в изминалите няколко години", заяви спортният директор на Борусия Михаел Цорк.

"Горд съм, че имам възможността да играя за Борусия (Дортмунд)!"

Азар записа 35 мача за Мьонхенгладбах през изминалия сезон, отбелязвайки 13 гола и правейки 12 асистенции. Той е един от най-тичащите футболисти в Бундеслигата, покривайки забележителните 20,29 километра в спринтове през 2018/19.

Торган Азар заяви: "Благодарен съм за петте страхотни години и чудесните спомени, които имах в Борусия (Мьонхенгладбах). Сега беше точното време да направя следващата стъпка в моята кариера. Горд съм, че имам възможността да играя за Борусия (Дортмунд). Те са топ клуб с невероятни привърженици."

Всички страни по договора се разбраха да не разкриват условията по трансфера.

Няма коментари:

Публикуване на коментар