петък, 14 юни 2019 г.

Цървена звезда продаде Терзич на Фиорентина за 1,5 млн евро


Фиорентина потвърди и официално: Алекса Терзич (19) е нейно ново подсилване!

Така и формално приключи историята, която продължи месеци. Виолата потвърди довеждането на младежкия национал на Сърбия. Цървена звезда за своя ляв бек инкасира 1 500 000 евро.

Терзич е един от най-талантливите продукти на школата на Звезда в последните години и в есенния дял на миналия сезон временно получи шанс при Владан Милойевич, докато с младежкия отбор игра в мачове от Шампионската лига и там се изтъкна като един от най-добрите.

След договора с Фиорентина през зимата, Терзич беше преместен в сателита на Звезда Графичар и повече не получи шанс в първия състав на "червено-белите".

Фиорентина не съобщи продължителността на договора на Терзич, както и дали младежкият национал на Сърбия ще получи веднага шанс или ще бъде даден под наем. Припомняме, правилото в италианския футбол е, че клуб може да доведе в един трансферен прозорец само по един футболист с паспорт от държава извън ЕС, който преди това не е играл в Италия. Това означава, че Фиорентина запълни своята квота с Терзич. Освен ако не го изпрати под наем...

Титулярният ляв бек на италианците е националът Кристияно Бираги, а алтернатива беше младият словак Давид Ханцко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар