петък, 14 юни 2019 г.

Бисерът Йовелйич донесе 4 млн на Звезда, продължава във Франкфурт


Дилеми вече няма: Деян Йовелйич продължава кариерата в Айнтрахт от Франкфурт!

Талантливият нападател на Цървена звезда днес около 13:30 часа премина лекарски прегледи във Франкфурт и скоро ще сложи подпис на договор с участника в Бундеслигата. Йовелйич още днес одушеви хората във Франкфурт. На лекарските прегледи и физическите тестове впечатлил специалистите от немския клуб, които били изцяло въодушевени от онова което виждат.

Цървена звезда ще получи 4 000 000 евро за младока, които ще бъдат изплатени на две вноски по 2 милиона. Звезда може да инкасира допълнителен милион евро чрез евентуални бонуси, ако Йовелйич изпълни очакванията във Франкфурт. Също така, на "червено-белите" се полага и 10% от следващия трансфер на Йовелйич когато Айнтрахт го продаде.

Младият голмайстор ще подпише договор с "орлите" за пет години, а в първия сезон ще заработи 400 000 евро нето с определени бонуси. Контрактът ще расте и сръбския голаджия във всеки следващ сезон ще има по-голяма заплата.

Йовелйич идва в Айнтрахт като наследник на своя сънародник Лука Йович, който стана най-скъпата продажба в историята на немския клуб. Повече от доволни с опита с Йович, немците решили да го заменят с Йовелйич, който има подобен път в кариерата от родната Семберия през младежката школа на Цървена звезда и няколко мача в първия отбор на "червено-белите".

За Йовелйич това лято сериозно се интересуваха Бенфика, Хетафе и Хофенхайм. Накрая двата немски клуба останаха в надпреварата и победи Айнтрахт. Чудесният опит, който имат със сръбските футболисти накараха спортния директор Фреди Бобич и неговите сътрудници да победят в състезанието за автографа на Деян Йовелйич.

На 7 август Йовелйич ще навърши 20 години, а в първия отбор на Цървена звезда е изиграл 28 мача и е вкарал 14 гола с две асистенции. Главно влиза от пейката с резервите (14 пъти) или беше заменян (осем пъти). Само в шест случая изигра цял мач за първия отбор на "червено-белите". Все пак, скаутите на сериозните клубове не пропуснаха сериозния потенциал на младия национал на Сърбия и експресно реагираха със съзнанието, че цената му ще се умножава, защото скоро го очаква и участие на ЕП за младежки национални отбори в Италия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар