четвъртък, 13 юни 2019 г.

ФСС уволни Младен Кръстаич


Комитетът за спешните въпроси към Футболния съюз на Сърбия на днешното заседание смени досегашния селекционер на "орлите" Младен Кръстаич.

Кръстаич пое националния отбор след квалификациите за СП през 2017 година, след напускането на Славолюб Муслин, в чийто щаб работеше като помощник.

Последва участие на Световното първенство в Русия, където селекцията на Сърбия не успя да премине груповата фаза. Мнозина на това първенство го критикуваха особено за загубата от Швейцария, обвинявайки го, че със своето водене на мача директно е повлиял на резултата. След този двубой атмосферата в националния отбор на Сърбия завря, като последваха редица вербални нападки с играчите, от които в обществеността най-силно отекна скандалът с Лука Миливойевич.

След това води "орлите" в Лигата на нациите, в която Сърбия завърши първа в група с Румъния, Черна гора и Литва.

Кръстаич със Сърбия започна нов цикъл квалификации за Европейско първенство, с реми 1:1 с Португалия, но тогава на 7 юни последва катастрофа с 0:5 от Украйна в Лвов, която му "коства главата". Очевидно националният отбор на Сърбия с качеството на играчите, които има не можеше да се позволи загуба от Украйна, а камо ли толкова убедителна, която спада към сензациите. Три дни след това "орлите" победиха Литва с 4:1 в Белград. Все пак, очевидно слабата селекция на Литва не може да бъде параметър.

Сърбия би трябвало да получи нов селекционер най-късно до 10 юли, а с потенциалните кандидати разговори ще проведат заместник-председателите на ФСС Ненад Бйекович и Марко Пантелич.

Няма коментари:

Публикуване на коментар