понеделник, 19 август 2019 г.

Партизан продаде 18-годишен на Лацио за 5,5 млн евро


Страхиня Павлович днес би трябвало да подпише с Лацио, а ще доиграе сезона под наем в Партизан.

Предложението което в събота пристигна от Рим вчера официално е прието, твърдят Спортски журнал и Вечерни новости. Супер талантливият защитник на Партизан Страхиня Павлович днес ще сложи параф на петгодишен договор с небесносините, а черно-белите ще приберат обезщетение от 5 500 000 евро.

Това което също беше от голяма важност за Парния валяк е да проведе първата година от договора с римляните под наем именно в Партизан, така че Саво Милошевич ще може да разчита на него до края на сезона и черно-белите няма да бъдат принудени да търсят алтернативно решение за една от най-деликатните позиции в състава.

За управата на Партизан тази сделка идва в идеален момент, с оглед на това, че Лацио ще плати първата и най-голяма вноска много бързо, което ще даде възможност на Парния валяк да вложи тези средства в края на трансферния прозорец и да завърши състава за актуалния сезон.

Павлович (18) е дете на Партизан, който дойде от Шабац, а дебютира в черно-белия екип през февруари тази година при треньора Зоран Миркович. Още тогава показа, че е зрял да бъде един от стълбовете в отбраната на черно-белите.

Младият футболист в края на миналия сезон беше много близо до преминаване в Ювентус, но трансферът пропадна. По-късно се включи и Бенфика, но редица фактори спряха реализацията на преминаването. Първо, Бенфика предлагаше само 4 000 000 евро, докато Павлович искал заплата 1 000 000 евро, което на Луж сметнали за твърде висока сума. Освен това, Павлович отказал да играе за Б отбора на Бенфика, тъй като е титуляр в Партизан. И играчът и клуба изчакаха ново предложение, което дойде от Вечния град и беше такова, че да удовлетворява и двете страни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар