четвъртък, 22 август 2019 г.

Анализ на швейцарските медии: Звездната отбрана е слаба, Динамо беше по-силен


Часовникарите призовават повторение на изхода от миналата година

След 90 минути в Берн Звезда има преднина в резултата спрямо Йънг Бойс. Има този "половин гол" преднина, колкото я фаворизира 2:2 на гостуващ терен.

Въпреки че "момчетата" в реванша трябва да нападат, да победят, за да се класират в Шампионската лига, това няма да бъде проблем, по мнението на швейцарските медии. Коментаторът на тиражния Блик Алън Кунц твърди, че Цървена звезда е по-слаба от загребския Динамо, който преди година отнесе 1:1 от Берн, а после вкъщи изгуби в реванша с 1:2.

Пренасяме коментарът на Кунц след мача в Швейцария:

"Само 2:2 против Цървена звезда. Сърбите се радваха и танцуваха. В микс зоната си честитяха един на друг. Това е равно на празнуване на гол преди изпълнение на дузпата. Топката още не е в мрежата. Нищо още не сте постигнали. А, можете всичко да изгубите.

Сега Цървена звезда е тази, която може да изгуби всичко. Разбира се, атмосферата на Маракана ще бъде заглушаваща и ще спира дъха. Но, дали някога атмосфера е постигнала гол? Дали децибелите са разтресли мрежата? Никога, доколкото знам...

На терена на играчите на Йънг Бойс такива неща няма да повлияят. Никой няма да хвърля предмети по тях, нито ще има расистки обиди. Теренът ще бъде с дължина по правилата, тревата ще бъде зелена, противникът също ще има 11 играчи, а ВАР няма и да регистрира атмосферата.

Йънг Бойс знае: Може да се готви само с вода. Те имат железния вратар Милан Борян и плеймейкъра от световна класа Марко Марин. А, останалите? Па, може да се сломи.

Можем да се подсетим за миналия сезон. Стартовата позиция против Динамо от Загреб беше почти идентична. Само 1:1 в Швейцария. Разочароващо. А, тогава Йънг Бойс отпътува за Загреб. И победи по-добър отбор отколкото е Цървена звезда. Дори и спомените не вкарват голове. Но, могат да имат златна стойност", пише Алън Кунц.

На швейцарците, следователно, не им липсва оптимизъм преди реванша. Все пак, едно са думите, друго са делата когато се излезе пред 50 000 привърженици...

Няма коментари:

Публикуване на коментар