вторник, 22 октомври 2019 г.

Стадионът на Тотнъм - блясък за милиард паунда


Новият стадион на Тотнъм в Лондон, на който футболистите на Цървена звезда играят тази вечер мач от Шампионската лига, е най-модерният на планетата с обща стойност над милиард паунда.

Спортното здание, което спира дъха бе открито през април миналата година, капацитетът е 62 062 места и е мултифункционално, използва се и за НФЛ и музикални концерти като тревната настилка "влиза" във вътрешността на стадиона и се заменя от синтетична.

На всяка крачка се вижда блясъкът, започвайки от дигиталните емблеми на двата отбора и Шампионската лига, съвременния и разпространен медиен център, конферентната зала като кино, до тревния килим и трибуните, които отиват на чак девет етажа височина.

Всичко това и не учудва с оглед, че според думите на собственика на клуба Даниел Леви, стадионът е струвал зашеметяващите милиард паунда, като разходите допълнително се увеличили с 200 милиона от предвидените заради Брекзит, курса на валутите и други промени.

Построен е на мястото на стария "Уайт Харт Лейн", още няма име, но при англичаните е възприет израза "Новия Уайт Харт Лейн".

Затова клубът от северен Лондон иска да си изплати целия блясък, като иска 200 милиона паунда за името за 10-годишен договор.

И на такова място футболистите на Цървена звезда тази вечер от 22 часа ще опитат да направят подвиг против миналогодишния финалист в Шампионската лига.


Няма коментари:

Публикуване на коментар