вторник, 22 октомври 2019 г.

Цървена звезда и Тотнъм са стари познайници в Европа


Цървена звезда от 22 часа гостува на отбора на Тотнъм в Лондон в рамките на 3 кръг от груповата фаза на Шампионската лига.

Избраниците на Владан Милойевич ще изиграят третия мач в груповата фаза на Шампионската лига. Червено-белите в момента са на второ място в група Б, а ако се върнат от Лондон непобедени ще задържат тази позиция, която води към елиминационната фаза на най-елитния европейски турнир.

След Байерн и Олимпиакос, този път съперник е английският Тотнъм, финалист в миналогодишната Шампионска лига и един от най-добрите клубове във Висшата лига.

С отбора на Тотнъм Цървена звезда е изиграла два мача. 1/8-финалите на Купата на УЕФА през сезон 1972/73 носят сблъсък между белградската Цървена звезда и английския представител Тотнъм. Това е и първата междуособна среща на тези два съперника в официалните европейски турнири.

Тотнъм и Цървена звезда изиграват своята първа среща в Лондон, на 29 ноември 1972 година и в този мач английският представител празнува победа с 2:0. Въпреки това че червено-белите не са успели да постигнат скъпоценен гол като гост, на Маракана на 13 декември 1972 се събират над 70 000 зрители. Цървена звезда играе в състав: Огньен Петрович, Петър Кривокуча, Владислав Богичевич, Мирослав Павлович, Кирил Дойчиновски, Миодраг Новкович, Владимир Петрович, Станислав Караси, Войин Лазаревич, Йован Ачимович, Драган Джаич, докато от пейката влизат Душан Николич и Зоран Филипович. Отборът от пейката предвожда Милян Милянич.

В първия дял на играта няма голове, но в 49-ата минута след разпознаваемо центриране на Драган Джаич, Войин Лазаревич с глава разтресе мрежата на Тотнъм и даде надежда, че Цървена звезда може да се класира в 1/4-финалите. Все пак, англичаните успяха да отбранят своята врата и Цървена звезда, въпреки победата, беше елиминирана от турнира.

Подкрепа на футболистите даде и легендата на Звезда Станислав Караси.

- На играчите бих пожелал много късмет, защото това може би е най-важното което им трябва, а смятам, че качеството, което вече имат ще стигне за положителен резултат. Вярвам в този отбор и мисля, че можем да направим отличен резултат - поръча легендата на Цървена звезда.

Футболистите на Цървена звезда имат шанс да продължат серията от шест победи и да донесат нова радост на привържениците си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар