петък, 29 ноември 2019 г.

Каръкът Владимир Стойкович - да отпаднеш от 2:0 с Цървена звезда и Партизан


Болезнената елиминация от Лига Европа, кръг преди края, дълго ще "пече" футболистите на Партизан. Имаха на чиния победата с която тотално биха се върнали в играта и получили шанс с триумф над Астана, с очакваната помощ на Манчестър Юнайтед (да не изгуби от АЗ на Олд Трафорд) да премине в елиминационната фаза, а си позволиха да останат без триумфа въпреки че водеха с 2:0. Заради това се върнаха и болезнени спомени за отпадането на черно-белите от Артмедия през 2005 в квалификациите за Шампионската лига или от Аугсбург преди четири есени, в последния кръг на Лига Европа.

Ще остане белег в повечето от актуалния състав, междувременно, един от членовете на сегашното поколение вече е преживял нещо подобно. Владимир Стойкович беше част от състава на Цървена звезда, която по почти идентичен начин преди 13 лета подписа капитулация в Страсбург. Като Партизан, не загуби, а сякаш го направи.

Турнирът е същия, с разликата че тогава се казваше Купата на УЕФА, единствената разлика е, че червено-белите гостуваха във Франция в последния кръг и, както и на Партизан вчера, беше нужна победа да дочакат пролет на международната сцена. Чертаеха Душан Баста и Адриян Джокай път към подвига, всичко това от голлинията радостно гледаше Владимир Стойкович, домакинът почти не го заплашваше, а тогава се случи - Кевин Гамейро. В този момент 18-годишният нападател на Страсбург вкара головете в сходно време като това на холандците вчера. Първият в 78-ата минута да преполови изоставането, вторият в четвъртата минута на добавеното време (2:2). Да "убие" Звезда, както 21-годишният Фреди Друиф отне надеждата на Партизан, че може да стигне европейска пролет.

Вече виждано.


Няма коментари:

Публикуване на коментар