сряда, 27 ноември 2019 г.

Борян от душа: Някои не знаят какво е Цървена звезда


В такива мачове не играеш за пари, а със сърце, поръча вратарят на Звезда

Шестицата от Байерн отвори, изглежда, като земетресение, някои пукнатини в съблекалнята на Цървена звезда. Много пъти Милан Борян "вади петната" в слаби мачове на червено-белите, но тази вечер и поред няколко добри спасявания, не можеше да направи много пред армадата на Байерн (0:6).

Вратарят на Звезда се чувстваше като глинен гълъб през 90 минути в мача на Маракана, с буца в гърлото поздрави привържениците и тогава излезе пред журналистите.

И тогава от него излязоха думи заради които мнозина трябва да се замислят.

"Доста играчи в изминалите две години играха за Звезда със сърце. Сега доста играчи не знаят какво е Цървена звезда! Трябва да се погледнем в очите и да видим, че не сме за този турнир. За мен това е много тежко. Съжалявам за публиката, тя заслужава много повече", каза Борян.

Усещаше се горчивина във всяка дума на звездния вратар.

"Мене много ме боли, много ми е тежко. В такива мачове не играеш за пари, а със сърце, за тази публика. Трябва да си кажем един на друг каквото имаме в очите, извън съблекалнята и в нея. Звезда не заслужава това."

Да не излезе, че Борян прехвърля вината върху другите.

"Аз съм част от този отбор, всички заедно изгубихме. Отговорността е еднаква за всички. Загубата е тежка. Те са "извънземни", а нас може би ни хвана и страх."

Без оглед на всичко, има и при Борян място за оптимизъм.

"Ще пробваме в Гърция да върнем вярата, да покажем по-хубава картина. Ще опитаме против Олимпиакос да се преборим за европейска пролет", обеща Милан Борян.

Няма коментари:

Публикуване на коментар