сряда, 27 ноември 2019 г.

Ройс: Какво повече може да иска футболист?


Барселона и Борусия (Дортмунд) се подготвят за сблъсъка на Ноу Камп в Шампионската лига. Марко Ройс не е възпрян от невероятната серия на каталунския клуб в турнира и заяви на пресконференцията: "Ние ще се опитаме да спечелим този мач."

Капитанът говори разпалено за предстоящия сблъсък, който е непозната територия за повечето от състава. Въпреки че Борусия се състезава на международната сцена 10 поредни сезона и ще запише своето 259-о европейско появяване, двата клуба са се срещали само веднъж преди - във финала за Супер купата през 1997, като победители в Шампионската лига и прекратения турнир Купа на носители на национални купи. "Да играя тук за пръв път, в този страхотен град срещу този страхотен клуб - какво повече може да иска футболист?", каза Ройс, добавяйки: "Ще опитаме всичко да спечелим този мач."

Първият мач като план за успех

Жълто-черните бяха агонизиращо близо до победата в първия мач, доминирайки над каталунците през всичките 90 минути - но Тер Щеген беше в добра форма между гредите и се оказа непреодолим тази вечер. Мачът все още може да послужи като план за успеха довечера. "Ние играхме много добре вкъщи, имахме много положения - много повече от Барса - и се защитавахме добре, пресирахме добре и натискахме. Можехме да спечелим", заяви Люсиен Фавре, който добави и следното преди предстоящия сблъсък между клубовете. "Искаме и се нуждаем от голямо представяне. Винаги е трудно срещу Барселона и особено далеч от дома. Но ние гледаме с нетърпение към този мач."


"Не трябва да сме прекалено прибързани"

Подходът е напълно ясен. "Трябва да атакуваме смело и умно, и не трябва да сме прекалено прибързани", заяви Фавре, добавяйки: "Не ти помага, ако отнемеш топката и пак я загубиш веднага срещу такъв отбор." Ройс каза: "Ние искаме да играем с кураж и увереност. Ако играем както в първия мач, имаме добър шанс."

Капитанът отхвърли проблемите в защитата на домакините като потенциално "предимство" за своя отбор. "Това не е от значение, защото те имат добър и широк състав. Има много добри опции за всяка позиция." Борусия е без Пако Алкасер (Фавре: За съжаление, защото той е много клиничен пред вратата), Якоб Бруун Ларсен и Томас Дилейни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар