петък, 20 март 2020 г.

Бивша волейболна националка на Сърбия: Драги мои, вие продължавайте да излизате по кафенета


Сръбската волейболистка Йована Бракочевич, която играе за италианския клуб Горгонзола от Новара се огласи в социалните мрежи по повод корона вируса.

Бившата националка на Сърбия усети потребност да изкаже своята загриженост за моментната ситуация в света с корона вируса, който отнася животи, както и да предупреди неотговорните индивиди, които не спазват наложените изолации.

Нейната публикация пренасяме в цялост:

"Не пиша често, почти никога, но ето сега имам нужда. Covid-19 е вирус, който ни затвори по къщите. Но дали само това? От корона вируса се умира. Това е факт. И не само, че се умира. Умирате сами. Никъде никого освен медицински лица, които са облечени така, че едва им се виждат очите. Никой да хване за ръката умиращия и болния. Никой. Днес в италианския град Бергамо се случи нещо още по-лошо. Войската дойде за ковчезите на починалите и директно ги закара в крематориума. Това е. Никой не можа да ги види. Никой да се прости с тези хора. Влезли са в болница заразени, борили се сами, без своите близки. И изгубили... сами... без своите близки. Няма да има погребения. Кремирани и това е. Драги мои, вие продължавайте да излизате по кафенетата. Да се разхождате по парковете и центровете. Да посещавате търговски центрове или магазини или каквото и да е което още не е затворено. Излагате на риск себе си и своите близки, не само от зараза, а и от умиране в самота. Да бъдем по-умни. Да обичаме не само своя живот, а и животите на нашите близки и на всички други хора, които можем потенциално да поставим в опасност. Да спазваме закона колкото по-строго може, за да премине това черно време възможно най-бързо. Надявам се тази публикация поне на някого да промени начина на мислене и да опита да убеди близките, приятелите или който и да е, че за кафенета има време. Важно е да сме здрави!"


В Италия болните са над 33 хиляди, а починалите 3405.

Няма коментари:

Публикуване на коментар