петък, 27 март 2020 г.

Бербатов за Йович: Надявам се успехът и славата да не са го заслепили


Българският нападател Димитър Бербатов заяви пред Марка, че се надява успехът и славата от преминаването в Реал (Мадрид) да не са повлияли на Лука Йович, който трябва да работи упорито и да се пребори за своето място в състава.

Бербатов се сравни с Йович, със ситуацията от времето когато игра за Байер Леверкузен.

"Бях в Леверкузен, на приблизително същите години като Йович, играх с Улф Кирстен, Бог в Леверкузен и един от най-добрите нападатели в историята на Германия. Като Йович, бях в такава ситуация и размислях защо не играя, когато го заслужавам. Исках да играя", каза Бербатов.

Българският нападател вярва, че Йович трябва да се приспособи към новата ситуация и погледа към живота.

"Вижте, аз съм от Балканите, както и Лука. Съвършено знам, че ние обичаме да живеем. Надявам се целият този успех и слава, които носи трансфер в Реал (Мадрид), не са го заслепили, защото това може да бъде много опасно за млад футболист какъвто е той. Трябва да бъде дисциплиниран, защото когато си млад и желан, помисляш, че знаеш всичко и много глупости ти се мотаят в главата. Все пак, с малко търпение, упорит труд и добри хора около себе си, които ти казват истината, можеш да успееш", поръча Бербатов.

Някогашният нападател на Леверкузен, Тотнъм и Манчестър Юнайтед вярва, че ако не успее в Реал, Йович трябва да премине във Висшата лига, но само под наем.

"Това е най-доброто решение в такъв случай. Ако иска да играе веднага, тогава трябва да го пратят под наем. Вярвам, че неговите услуги могат да означават много за доста отбори във Висшата лига. Пред него са две опции - или упорито да работи и да се бори за място в Реал, или да иде под наем в Англия или някъде другаде където ще може да играе веднага", допълни българският нападател.

Бербатов спомена, че за малкото минути на Йович е виновна конкуренцията, по-точно Карим Бензема.

"Да не забравяме, че той се състезава за място с Бензема, който по моето мнение е един от най-подценените футболисти на света в момента. Вкарва много голове, участва в играта и отново не получава признанието което заслужава. Затова е тежко и на Лука, защото се състезава с Бензема. Надявам се когато Зидан му даде шанс, Лука да го използва, да вкарва голове както го правеше в Германия", заключи Бербатов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар