петък, 5 юни 2020 г.

Какво вратарско чудовище: Вкара 3 гола и спаси 4 дузпи за голям финал!


Футболното първенство на Коста Рика наближава своя край. Във второто ниво на тамошния футбол се играе доиграването в което Есказукена първа се пребори за финал, в който ще се опита да влезе в Примера през идния сезон.

Това може би не би била прекалено важна вест за любителите на спорта, ако вратарят на Есказукена Минор Алварес не е най-големият юнак на този отбор и то не само заради спасявания. Алварес като вратар в четири мача от доиграването е вкарал три гола в регулярните дялове на мачовете, като при това е спасил четири дузпи!

Есказукена в 1/4-финалите след два мача и дузпи отстрани Барио Мексико, а Алварес в тези две срещи е вкарал гол и спасил две дузпи, след като в 210 минути (два мача и продълженията) футбол се завършило при резултат 1:1.

В полуфинала по почти същия начин е елиминиран Десампарадос. Алварес в двата мача вкарал два гола в редовното време, а след това в дузпите за класиране за финал спаси още две.

Първият мач е завършил при резултат 1:1, след като Алварес вкарал от бялата точка за своя отбор. Във втория Есказукена губила до 88 минута с 0:1, а тогава почти на ръба на наказателното поле е отсъден пряк свободен удар. Алварес изпълнил и опънал мрежата на съперника, отвеждайки срещата в продължения.

Голове в допълнителните 30 минути не е имало, па се пристъпило към изпълнение на дузпи. Алварес отново се доказа като герой, след като спаси два удара, като при това вкарал от бялата точка за финал.

Въпреки че тук не става дума за върховен футбол, подвигът на 30-годишния костариканец не трябва да се подценява.


Няма коментари:

Публикуване на коментар