неделя, 28 юни 2020 г.

Скандал в Унгария: Великан изпадна от елита, привърженици съблякоха футболистите


Дебрецен, който е най-трофейният клуб в Унгария в 21 век, като от 2005 до 2014 година спечели седем титли и шест купи, като дори игра в груповата фаза на Шампионската лига преди десет години, изпадна от елитния ранг.

Отборът се нуждаеше от победа против Пакши, но завърши 1:1 и така изпадането стана неминуемо, а това не се хареса на запалянковците.

Веднага след приключването на двубоя те влетели на терена и поискали от играчите да съблекат екипите, защото мислят, че не заслужават да ги носят. Голям брой от тях веднага го направили, но не и Лука Милунович, който не позволил на привържениците да му съблекат тениската.

Заради този инцидент трябвало да се намеси и полицията, която веднага влязла на терена и върнала запалянковците на трибуните, но изглежда, че реакцията закъсняла, защото някои играчи получили и по някой шамар.

- Такива неща не трябваше да се случват. Охраната се издъни. Наясно сме, че привържениците са гневни на играчите, че не се бориха до края и че позволиха клубът да изпадне във втора лига, но се случват и такива неща. Полицията не реагира навреме и се стигна до немили сцени. Очакваме извършителите на инцидента да бъдат наказани, а ние се извиняваме на нашите запалянковци за всичко и ги уверяваме, че още следващата година ще се върнем в елитната компания - пише в съобщението на клуба.


Няма коментари:

Публикуване на коментар