понеделник, 29 юни 2020 г.

Привържениците на Динамо (Дрезден) показаха, че любовта към клуба няма граници


Хубави сцени от Дрезден, които показват, че изпадането на клуба в по-нисш ранг не трябва винаги да бъде катастрофа.

Футболният клуб Динамо Дрезден от есента ще играе в трета лига на Германия, а въпреки че имаше теоретичен шанс преди последния кръг да оцелее, ремито с Оснабрюк (2:2) му струва скъпо.

След мача играчите на този отбор останаха в шок. Хиляди привърженици от града в изтока на Германия се събраха пред стадиона, но не за да ги критикуват или нападат заради неуспеха, а за да подкрепят любимците и да им благодарят за труда, който са положили да оцелеят във Втора Бундеслига.

Без обиди и оплюване, наясно с качеството на играчите, верните запалянковци на Динамо пяха на своя отбор и обещаха подкрепа щом могат отново да са на стадиона.

Иначе, Динамо е един от клубовете, който нямаше същото отношение във Втора Бундеслига. Заради корона вируса и регионалните закони трябваше да престоят в карантина 14 дни заради което пропуснаха три мача след продължението на сезона, а това по-късно доведе да изиграят седем срещи за 18 дни, което не можаха да издържат физически, но им остава утехата, която им дадоха техните привърженици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар