сряда, 3 юни 2020 г.

Крахът на Йозил: След Мерцедес го напусна и Адидас - дали за всичко е виновен Ердоган?


Кариерата на Месут Йозил отдавна върви по низходящ път. Вече никого не учудва когато чуе данни колко дълго опитният полузащитник не е създавал, или колко малко минути е изиграл в последната година. Или как не иска да си отиде от Арсенал макар и до края на договора да седи на пейката...

Нищо от това не изнервяше твърде много и самия Йозил, но ще го притесни това, че в срок от 24 месеца ще остане без двата най-големи спонсора. Както пишат английските таблоиди Адидас вдига ръце от бившия немски национал след седем години!

Най-платеният футболист на Арсенал (350 000 паунда седмично) договори сътрудничество с немския гигант през 2013, още докато беше в Реал (Мадрид). За седемгодишното рекламиране на продуктите на Адидас получи близо 25 000 000 евро и то след като беше "отмъкнат" от Найк. Междувременно всичко което се случи в последните години около шампиона на света от 2014 очевидно повлия на ръководството на компанията да реши да не предложи ново сътрудничество на Йозил, съобщава Билд, с напомнянето, че през 2018 немецът остана без спонсорството на Мерцедес.

А къде сгреши Йозил? Освен че пред редовното играене даде предимство на редовните астрономически плащания...

Билд твърди, че всичко започна с онова снимане с Реджеп Тайип Ердоган в Лондон, което беше осъдено от цялата нация. След това ще последва фиаското на Мондиала в Русия и началото на края на голямата кариера. Йозил се оттегли от националния отбор, защото, както каза, го прогласили за жертвен агнец и най-голям виновник за ранната елиминация на Елфа. Тогава го напусна Мерцедес.

Непълни две години по-късно и Адидас сериозно му "сложи ръка в джоба".

Говорителят на тази компания не пожела да се изясни по тази тема, но и не отрече твърденията на най-четения таблоид:

"Договорите с клиентите в Адидас и техните детайли главно не се коментират явно", поръча кратко Оливер Бруген.

Няма коментари:

Публикуване на коментар