събота, 31 август 2013 г.

Футболът е странен и забавен – част 2


Бомба под терена

Хиляди аматьорски футболисти са играли на терен, покриващ неексплодирала немска бомба от Втората Световна война. Бомбата е открита през април 1995 г, което довело до евакуирането на 4000 души, които живеят в Портланд, Дорсет, докато специалистите обезвредят оръжието за няколко часа.

Актьори стават футболни хулигани

През 2009 г полицаи видяли снимки на актьори, дадени от медии след бунт в Лондон. Фотографиите били изискани заради инцидент, в който участвали привърженици на Уест Хем и Милуол. На шест от 66 снимки се виждат лицата на актьори, които заснели кадри за хитов филм.

Полицията атакува футболисти

Полицаи нахлуха на терена и използваха лютив газ срещу няколко футболиста след показването на червен картон на мач в Бразилия през 2010 г. Играчът, изгонен в срещата между Генус и Мото Кубе, отказал да напусне терена, което накарало полицаите да влязат с бясна скорост на терена, атакувайки него и други състезатели.

Мач с три полувремена

Мач от английското първенство игран през 1894 г завинаги ще остане в историята с трите си полувремена. Срещата е между Съндърланд и Дерби Каунти и започнала със заместник съдия, след като титулярът закъснявал. След 45 минути той се появил и наредил да се изиграят пълни 90 минути, а Съндърланд победил с 11:0.

Да те изгонят заради спъване на фен

Адриан Бастия беше изгонен, след като спънал фен слязъл на терена през 2008 г. По време на мач между Астерас (Триполис) и Панатинайкос, Бастия препънал нахлулия запалянко, за да може да бъде изведен от терена от охранителите. Съдията веднага му показал директен червен картон за грубо поведение.

Изгонен заради Октоберфест

Известният немски вратар Йенс Леман беше отстранен от първия отбор на Щутгарт, след като отишъл на мюнхенския бирен фестивал без разрешение. Леман участва при загубата с 0:2 от Кьолн, а след това бил забелязан да пие бири с фенове няколко часа след края на срещата.

Екзекуции преди мач

По време на талибанското управление на Афганистан през 90-те години се провеждали екзекуции на основния стадион в Кабул. Мъже и жени често били измъчвани, застрелвани, заколвани или разчленявани преди отборите да излязат на терена за мач.

Продаден за сочно месо

В румънския футбол Мариус Киоара бил продаден от Арад в Регал Хорния през 2006 г за... 15 килограма сочно месо. Киоара напуснал новия си клуб само след ден, след като бил взет на подбив от съотборниците заради обстоятелствата около трансфера му.

Да откраднеш дузпите

Двама души нахлули на основния стадион на Родъръм и изрязали и откраднали точките за изпълнение на дузпи в двата края, като подарък за Коледа. Дуото използвало малки лопати, за да изкопае бързо точките преди да изчезне. Крадците се признали за виновни по обвинения в кражба пред властите.

Издирван престъпник на терена

Известен и издирван наркодилър бил арестуван в центъра на терена по време на неделен мач от полицията. Срещата се провела в Лийдс през 2009 г, а на терена нахлули 20 полицаи, предотвратявайки възможността престъпникът да избяга. Неговият отбор така или иначе постигнал победа с 6:3.

Няма коментари:

Публикуване на коментар