събота, 31 август 2013 г.

Футболът е странен и забавен

Фиестата на червения картон

Хосе Мануел Баро Ескандон полудя с раздаването на червения картон в мач между испанските Рекреативо (Линенсе) и Саладийо де Алжерикас. Срещата прерасна в масово сбиване, което принуди съдията да я прекрати преди да влезе във всяка съблекалня и да покаже по 9 червени картона на всеки отбор.

Доза от собственото лекарство

По време на полуфинала от Световното първенство през 1930 г между Аржентина и САЩ американският треньор спринтира на терена, за да спори със съдията. В течение на кавгата хвърля медицинската си чанта на земята, отваря бутилка хлороформ и припада на земята, самонокаутирайки се.

Легендарен фен на Манчестър Юнайтед

Норман Уиндръм, фен на Манчестър Юнайтед през целия си живот, през 2002 г оповестява, че е бил на всеки мач на „Олд Трафорд“ от 1926 г. Казва, че е гледал първата си среща на 4-годишна възраст и е посетил над 1800 домакински мача подред, което го прави един от най-верните привърженици на клуба в цялата му история.

Шегите не са позволени

Младежкият национален отбор на Чили до 20-годишна възраст е глобен през 2002 г... заради смях. Футболната асоциация на държавата решила да накаже играчите, защото някой разказал шега, която довела до бурен смях в целия състав. Треньорът се оплакал, че е имал сериозен проблем да поеме контрол над отбора след казването на майтапа.

Пилешки крилца за губещите

Мениджърът на Гримзби Таун Браян Лоус хвърлил чиния с пилешки крилца по Ивано Бонети през 1996 г, след като отборът загубил. Наставникът очевидно бил недоволен от липсата на усилия отстрана на Бонети през мача и захвърлил пилето по играча в яда си.

Блатер знае какво е нужно

Президентът на ФИФА Сеп Блатер не се покри със слава, когато отговаряше на въпроси за женския футбол през 2004 г. Той предложи начин дамския футбол да стане по-популярен, като започнат да носят по-женски дрехи, като например по-впити гащета.

Капитан Хук

Халфът на Нюкасъл Юнайтед Кларънс Акуня е спрян от полицията, след като посетил клубното парти за Коледа през 1999 г. Причина за отбиването на чилиеца станал костюма му на капитан Хук, а полицаите му задали различни въпроси за шофьорските му умения.

Скъпа! Зает съм!“

Треньор беше изгонен през 2005 г, след като отговорил на позвъняване на мобилния си телефон насред терена. Дейв Никълс оказвал помощ на играч на терена, когато телефонът му започнал да звъни в джоба му. Без да мисли той вдигнал, а ядосаният съдия му вдигнал червен картон, което автоматично го отстранило от събитията до края на срещата.

На Балотели може да му се има доверие с децата

Бившият нападател на Манчестър Сити Марио Балотели нахлул в кабинета на училищен директор през 2011 г. Млад фен помолил Балотели за автограф по време на тренировка, което накарало италианският национал да го попита защо не е на училище. Момчето обяснило, че съучениците му се подиграват, а Балотели решил да отиде в училището с детето и майка му и настоял да се види с директора, за да оправи проблема.

Пази си главата

Рони Симпсън от Селтик бил ударен по главата с тухла, докато загрявал за мач срещу аржентинския Расинг през 1967 г. Докато излизал за рутинната загрявка преди мача, привърженик хвърлил тухла в неговата посока. Играчът пострадал и вместо него бил пуснат резервата Джон Фалън.

Няма коментари:

Публикуване на коментар