сряда, 13 ноември 2013 г.

Най-големият измамник в историята на футбола – 20 г без нито един гол

Бразилецът Карлос Енрике Кайсер сигурно е най-големият измамник в историята на футбола, като в 20-годишната си кариера на нападател не е вкарал нито един гол.

Кайсер нямал талант за футбол, но е бил много изобретателен. В началото на 80-те години се сприятелил с известните бразилски играчи Ромарио, Едмундо и др. Когато те подпишели договори с някой клуб уверявали началниците да предложат тримесечен договор за проби с „талантливия“ Кайсер. Веднага след като подпишел контракта той казвал, че му трябват няколко седмици да влезе във форма. След месец търсене на формата се явявал на тренировка и продължавал с плана си.

Взимах топката и я удрях силно. Тогава се хващах за прасеца и се превивах от болка. Тогава нямаше магнитни резонанси и лекарите трябваше да ми вярват“, разказва Кайсер в едно интервю. Треньорите мислели, че няма късмет с контузиите, но все пак разкрили измамите му, докато „играел“ за Ботафого.

Кайсер носел със себе си голям мобилен телефон на който често говорел дълго на английски език. Пред всички казвал, че от него се интересуват клубове от Европа. Междувременно, един от лекарите на Ботафого знаел английски и веднъж дочул разговор на Кайсер, който нямал никакъв смисъл. Докато нападателят се къпел, лекарят взел мобилния телефон и разбрал, че е играчка.

След инцидента Кайсер избягал в друг клуб, като освен в Ботафого, е „играл“ за Фламенго, Вашко Да Гама, Палмейрас и Флуминензе. Все пак веднъж се озовал и на терена.

Треньорът ме увери, че само ще седя на пейката. Губехме и той ме прати да загрявам. Как да избегна да не видят всички, че не съм от най-добрите играчи? Разбрах, че привържениците обиждат своите играчи. Изкачих се на оградата и започнах да обиждам запалянковците“, споделя пишман футболистът. След този мач президентът на клуба го извикал на разговор, но Кайсер отново се измъкнал.

Казах му, че баща ми е починал, че съм имал втори баща (показвайки го на президента) и че няма да позволя на никой да обижда баща ми, както го правеха привържениците“, обяснява измамникът, който след този случай получил нов договор с клуба.

Като всички бразилски звезди и той отишъл в Европа. Подписал с френския Ажаксио, а на първата тренировка дошли около хиляда привърженици да го поздравят. Кайсер не искал да ги разочарова с липсата на качества и взел всички топки от терена и ги хвърлил на запалянковците. Треньорът трябвало да проведе тренировката без топки, а Кайсер нямало как да покаже таланта си.

След 20 години измами му омръзнало и завършил кариерата си с 30 мача, като във всички се появявал от пейката и без да вкара нито един гол, въпреки че се представял за нападател.

Няма коментари:

Публикуване на коментар