сряда, 16 март 2016 г.

Привърженици на ПСВ се гаврят с просяци в Мадрид. Дали имаше българка?

 Footage reveals PSV fans mocking beggars in Madrid
Холандски футболни привърженици са заснети да хвърлят монети на просяци в испанската столица преди мача срещу Атлетико (Мадрид) на "Висенте Калдерон".

Пътуващите запалянковци на ПСВ Айндховен предизвикаха скандал в Мадрид, след като унижиха просяци в градския Плаза Майор.

Видеото показва привърженици на холандския клуб хвърлящи пари на земята и гледайки ги как жените бързат да съберат монетите, в някои случаи блъскайки една друга, за да стигнат първи до тях.

Докато това се случва се чуват подсвирквания и подвиквания от контингента на ПСВ.

Според испанската преса инцидентът приключил, когато се намесили други граждани, давайки пари на просещите в опит да прекратят случващото се.

Хари Тимерманс, президент на клуба на привържениците на ПСВ, заяви пред Асошиейтед Прес: "Видях кадрите и не е приятно да се гледат. Не се хвърлят пари на хора, всеки е съгласен с това. Съжаляваме, че това се случи."

Интересно е, че една от жените, които събираше стотинките от земята беше облечена в пола с цветовете на българското знаме под коленете. Не се съобщава за националността на просещите, които приличат на хора от ромския етнос.

ПСВ беше в Мадрид за реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига, след като първият мач завърши 0:0. След ново нулево равенство в редовните 90 минути и продълженията се стигна до дузпи, където холандците уцелиха гредата от осмия опит, за да отпаднат със 7:8.

Няма коментари:

Публикуване на коментар