вторник, 27 септември 2016 г.

Арсене, честита годишнина!

 Arsene, srećna godišnjica!
Отборът на Арсенал не позволи Челси за трети път да опропасти празничен момент за френския специалист.

Арсен Венгер през 2005 година загуби своя 500 официален мач на пейката на Арсенал (0:1), а девет години по-късно и хилядният, и то с резултат 0:6. Отборът който и двата пъти му вгорчи юбилея беше Челси.

Този път, в седмицата в която Венгер отбеляза 20 години от идването в Арсенал и английския футбол, неговите играчи разбиха градския съперник (3:0), нанасяйки му най-убедителната загуба в междуособните сблъсъци още от април 1997!

И самият Венгер заяви, че неговият отбор е направил един от най-доминиращите мачове в последните години...

"Това е един от онези дни в треньорската кариера когато казваш на себе си "днес е чудесен ден". Винаги искаш твоят отбор да играе съвършено, но това никога не се случва. Първото полувреме на днешния мач беше близо до перфектното", смята Венгер.

"Топчиите" поведоха в 11-ата минута чрез Алексис Санчес, който наказа несигурността и бавността на Гари Кейхил.

След това Тео Уолкът короняса маестрални подавания на Айоби и Белерин, за да Месут Йозил да оформи крайния резултат, след като получи топката на границата на своето наказателно поле, изтича 50 метра и тогава на центриране на Санчес излъга Тибо Куртоа с удар от воле от земята.

"Играхме със стил. Бързо, с много движение, точно такъв футбол какъвто искаме да играем. Надявам се този мач да е уверил играчите, че сме на прав път. Още имаме пространство за напредък".

Арсенал в междуособните срещи с Челси имаше много лоши резултати, от последната победа във Висшата лига, на 29 октомври 2011 г.

Венгер призна, че са искали да прекъснат негативната серия, но и добави:

"Футболът не се интересува от историята и годишнините, важно е само какъв резултат си осъществил днес. А, ние днес бяхме наистина добри".

Няма коментари:

Публикуване на коментар