събота, 1 април 2017 г.

Немци "възкресиха" Югославия и сглобиха десети по стойност национален отбор в света


По повод 25 години от последния мач на националния отбор на СФР Югославия, немският сайт Трансфермаркт направи отбор от играчите от републиките на бившата федеративна държава.

Мнозина се питат как би изглеждал днес местния спорт, ако не се беше стигнало до разпадането на Югославия, често се съставят и потенциални отбори, които в днешно време можеха да представят бившата държава.

Разбира се, между всички спортове най-голямо внимание привлича футболът, а специализирания немски сайт Трансфермаркт по повод четвърт век от последния мач на Югославия, изигран срещу Холандия на "Максимир", направи отбор на "плавите".

В този състав преобладават хърватите, чийто национален отбор от разпадането бележи и най-много успехи във футбола от всички страни. В този отбор попадат чак шест футболисти от Хърватия - Лука Модрич, Иван Ракитич, Марио Манджукич, Никола Калинич, Деян Ловрен и Шиме Вршалко.

От сръбските играчи в този отбор попадат халфът на Челси Неманя Матич и защитникът на Манчестър Сити Александър Коларов, докато останалите места се попълват от Миралем Пянич от Босна и Херцеговина, Стефан Савич от Черна гора и словенският вратар Ян Облак.

Общата стойност на този отбор е 301 милиона евро, което го прави десетият най-скъп национален отбор на света.

Няма коментари:

Публикуване на коментар