сряда, 31 май 2017 г.

Ало, полиция, пратете патрулка, откраднаха ни две точки


Привърженик на Бока Хуниорс не могъл да се помири с дузпата в 96-ата минута от която славният клуб получил гол и останал без важна победа, така че се обърнал за помощ - към полицията!

За истинските футболни фанатици, не съществува по-лошо усещане от онова когато техният отбор получи гол в последната минута. Само онези, които са вкусвали от това, знаят какво е усещането в стомаха. Знаят колко само една топка в мрежата на обичания клуб умее да заболи и колко във футбола всъщност е тънка линията между щастието и тъгата, победата и загубата.

Някои от тях, наистина, се чувстват сякаш са ограбени. Но буквално. И са готови на всичко, за да "намерят правдата". Такъв пример стига до нас от Аржентина, държава която обожава футбола и в която тази игра е като религия.

През този уикенд, Бока Хуниорс, най-популярният тамошен клуб, завършил само 1:1 в гостуване на Хуракан. Домакинът изравнил в 96-ата минута, и то с гол от дузпа, а така съперникът Ривър Плейт намалил разликата само до точка. За един от привържениците, това било твърде много. Не е можел да замълчи на съдийската кражба заради която неговият клуб е останал без важни две точки, така че потърсил помощ - в полицията! Телефонният разговор протекъл така:

Привърженикът: Добър ден.

Полицията: Добър ден.

Привърженикът: Искам да съобщя за кражба.

Полицията: Кажете, къде?

Привърженикът: Адресът е Парк Патрисиос, 2400 Амансио Алкорта (стадионът на Хуракан - б.р.)

Полицията: Колко души има в момента там?

Привърженикът: Около 50 000

Полицията: 50 000? Какво са ви откраднали, господине?

Привърженикът: Две точки.

Полицията: Две точки? Не разбирам? Откраднали са две точки от вас?

Привърженикът: Да, съдията им свири несъществуваща дузпа точно сега. Открадна ни две точки, искам да разследвате това.

Полицията: Господине, това е линия за спешни случаи, знаете ли, че това което правите е наказуемо по закон?

- Пиииииииииипппп......

Може би от страх, но само затворил слушалката... За съжаление, както пишат тамошните медии, наистина ще трябва да се изправи пред глоба. Не разбират в полицията тази емоция и как южняшката кръв умее да заври когато става въпрос за футбол.

Дали и вие някога сте пожелавали да направите нещо подобно?

Няма коментари:

Публикуване на коментар