вторник, 9 май 2017 г.

Вайденфелер продължава още сезон в Борусия (Дортмунд)

image
Роман Вайденфелер ще остане футболист на Борусия (Дортмунд) за още един сезон! Финалистът за Купата на Германия днес подписа едногодишно удължаване на договора с най-възрастния си играч, за да го задържи на Вестфален до 30 юни 2018 г.

Вратарят, който ще навърши 37 тази година, е футболистът с най-дълъг стаж в клуба, идвайки в Дортмунд през 2002 година. "Направих съзнателното решение да удължа моя договор с моя клуб за още една година. Искам да продължа да подкрепям Роман Бюрки в неговия прогрес, а през това време да помогна с развитието на млад вратар. Ще бъда тук, за да попивам всеки емоционален момент в черно и жълто до края на сезон 2017/18 и бих искал да започна с победа в Берлин на 27 май", заяви вратарят ветеран.
image
Без спасяванията на Вайденфелер при дузпите във втория кръг на Купата на Германия срещу Унион (Берлин), Борусия (Дортмунд) нямаше да се класира напред и да достигне финала в столицата в края на месеца.

Вайденфелер, който беше част от националния отбор на Германия, който стана световен шампион в Бразилия през лятото на 2014 година, е в Борусия (Дортмунд) почти 15 години. С голяма преднина е най-възрастният играч в клуба и е на второ място по брой мачове в историята на дортмундци.
image
"Роман Вайденфелер е не само пример, чийто опит е от голяма полза за нас, но също така силен вратар и в топ физическо състояние. Той е абсолютно предимство за нашия клуб", заяви спортният директор на Борусия (Дортмунд) Михаел Цорк. "Роман е интегрална част от семейството на Борусия за повече от десетилетие. Ние сме абсолютно доволни, че ще остане на вратата на Борусия (Дортмунд) за още година и ще направим всичко по силите си, че тази заслужила и силна личност ще остане свързана с клуба в друга функция и след края на неговата кариера".

Вайденфелер се присъедини към Борусия (Дортмунд) от Кайзерслаутерн през лятото на 2002 година. Той помогна на "жълто-черните" да вдигнат шампионската титла в Бундеслигата през 2011 г, дубъл през следващия сезон, а с дортмундци е достигал седем големи финала, включително и в Шампионската лига през 2013 г.
image

Няма коментари:

Публикуване на коментар