петък, 7 юли 2017 г.

Цените в Скопие отлетяха до небето: 540 евро за нощувка по време на Реал - Юнайтед

 foto: pixsell
До спектакъла на скопската "Телеком арена" край Вардар, мачът за Суперкупата на Европа между Реал (Мадрид) и Манчестър Юнайтед на 8 август, остана още възможност за резервация на престой за привържениците. Заради астрономическите цени, които растат главозамайващо от ден на ден, с по-евтини предложения се включиха хотелиери от съседство - Солун и София.

Уговорените резервации на хотелско настаняване за испански и английски привърженици, въпреки изключително високите цени показват, че повечето от капацитета на Скопие вече е разпродаден. Все пак, свободни апартаменти още има в зависимост от категорията. Скопските хотелиери държат в цената условието за резервация на минимум тридневен престой, и то по тарифи, които започват от 240 до 540 евро за една вечер.

Своят шанс в такива условия виждат и собствениците на апартаменти и отделни къщи с реклама в интернет по системата "Апартамент за Суперкупата" или пък "Традиционен македонски дом за УЕФА 2017". Цените разбираемо са "конкурентно по-ниски" от хотелските предложения и започват от 70 до 320 евро за една нощ (не)спане в Скопие.

В сондирането на пазара и калкулациите на скопските хотелиери и рентиери, както е обявено, чужденците решени да присъстват на Суперкупата в Скопие, открили възможност за значително по-евтини нощувки в непосредните съседи на Македония. Така голям брой привърженици на Реал, съответно и на Манчестър Юнайтед вече обявиха, че на мача ще дойдат от София и Солун където ще се настанят. В Скопие ще дойдат само за мача - без спане. Това е, както са сметнали - най-евтиният вариант.

На "Телеком арена" с капацитет за 33 000 зрители, освен местните любители на футбола от страната и региона, на 8 август се очакват и около 10 000 запалянковци от Испания и Великобритания.

Екскурзиите са предимно самолетни през София и Солун, но и други различни "чартър турове".

Испанците ще спят в София

Известно е, че най-голямата част от около 5000 привърженици на Реал (Мадрид) в Скопие ще дойдат само за мача. Голямата част от тях ще резервират престой в София. Защото както казват цените там са значително по-достъпни.

Лидерът на привърженическата група на Реал Карлос Клара сподели, че в София идва два дни преди мача със самолет. А на мача в Скопие ще отиде с автобус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар