понеделник, 17 юли 2017 г.

Звезда продаде на Манчестър Сити двама братя за 5,5 млн евро


Два бисера от школата на Цървена звезда - 18-годишният Лука Илич и неговият две години по-малък брат Иван ще подпишат договори с Манчестър Сити.

Английският клуб отдавна иска да ангажира талантливите момчета. Първото предложение на "гражданите" е било на стойност три милиона евро, но Звезда поиска и получи 5,5 милиона.

Синовете на Даниела Илич, бивша баскетболистка, която с националния отбор на Югославия спечели сребро на Световното първенство през 1990 година в Малайзия, не са започнали в школата на Звезда, а първо във Футболна школа "Филип Филипович", след това са били в Реал от Ниш, за да се преселят в най-трофейния сръбски клуб. Тук продължили в младежките категории, а скаути от Манчестър гледали младите нишлии през миналия сезон в младежкото дерби срещу Партизан (3:0), докато по-малкия Иван го гледали и на Европейското първенство за кадети. Според някои оценки този 16-годишен футболист може би е най-талантливият халф, който се е появявал в школата на Звезда в последно време, което накарало и скаути на Барса да го наблюдават. Сити е бил по-бърз и по-конкретен.
 

Иван Илич не толкова отдавна, на първи април, игра за мъжкия отбор (в шампионатен мач срещу Спартак в 90-ата минута замени Сърджан Плавшич), на 16 години и 15 дни и надмина легендарния Милко Джуровски, който беше най-младият играл за Цървена звезда. Лука Илич изигра първи официален мач за Звезда в Малта, в равенството 3:3 с Флориана в първия кръг от квалификациите на Лига Европа.

Братя Илич би трябвало да се завърнат в Белград и да продължат да се развиват в Цървена звезда докато по-малкият Иван не стане пълнолетен, което означава, че ще прекара при "червено-белите" още две години. Звезда ще получи пълната сума пари до края на този месец, което ще помогне да погаси големите дългове, които има бившият първенец на Европа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар